.
News Image

A Bowie Celebration komt naar ons land

En dat op 30 januari aanstaande.


Op 30 januari 2019 wordt de muziek en het leven van David Bowie onder de noemer A Bowie Celebration: The David Bowie Alumni Tour” gevierd in Ancienne Belgique.

In 2019 staan wereldartiesten, vrienden en mensen die lang met Bowie hebben samengespeeld samen in AB voor een show met nummers uit het imposante oeuvre van David Bowie. Hoewel de band een hoge rotatie van indrukwekkende samenstellingen heeft, zijn er een aantal vaste waardes.

Zo heeft niemand langer opgetreden én opgenomen met Bowie dan toetsenist Mike Garson. Garson was Bowie’s langste en meest frequente bandlid. Ze traden o.a. samen op tijdens de eerste maar ook laatste concerten van Bowie.

It is pointless to talk about his ability as a pianist. He is exceptional.” - David Bowie

Garson leidt A Bowie Celebration” en neemt gitaristen Earl Slick (Diamond Dogs Tour en singles Fame” en Golden Years”) en Gerry Leonard (Reality Tour) mee.

Daarnaast komen ook Carmine Rojas (Let's Dance / Serious Moonlight Tour), Bernard Fowler (achtergrondzanger en percussionist The Rolling Stones), Corey Glover (bandlid Living Colour), Joe Sumner (bassist Fiction Plane en zoon van Sting) en Lee John (zoon van Earl Slick) mee.

Dit ensemble multi-instrumentalisten van wereldklasse brengen een show met elementen die Bowie beïnvloed hebben en waarmee Bowie op zijn beurt de popcultuur, kunst en mode beïnvloedde.

De line-up is onder voorbehoud van wijzigingen.

De verkoop start vrijdag 18 mei om 10u via abconcerts.be