.
News Image

12 topstemmen trappen nog spannendere liveshows af

The Voice van Vlaanderen schakelt versnelling hoger.
The Voice van Vlaanderen is klaar voor zijn slotstuk. Na 7 straffe Blind Auditions, 3 onverbiddelijke Knockouts en 2 spannende Battles blijven de 12 absolute topstemmen over, die vanaf vrijdag 3 mei de strijd aangaan in 4 liveshows. Die shows beloven nog spannender te worden dan anders. Dit jaar stoten immers enkel de allerbeste stemmen door naar de finale, ongeacht in welk team ze zitten. Een finale met twee kandidaten uit hetzelfde team is dus mogelijk, een coach die zónder finalist eindigt ook…

In de eerste liveshow krijgen de 12 kandidaten allemaal hun vuurdoop op het grote podium van de AED Studio’s. Met één nummer moeten ze zowel hun coach als de kijkers thuis weten te overtuigen. De coach beloont één van zijn pupillen meteen met een plek in de volgende ronde, de kijker kiest zijn favoriet via sms naar 6677 of gratis via vtm.be. Voor het derde teamlid stopt het avontuur. 8 stemmen zullen dus aantreden in de tweede liveshow. Vanaf de derde liveshow, waarin nog 6 kandidaten zullen zingen, telt enkel nog de stem van televisiekijkend Vlaanderen. Zij kiezen over de teams heen hun 4 finalisten, die op 24 mei alles op alles zetten voor de eindoverwinning: de titel van dé Voice van Vlaanderen 2019, een platencontract en 25.000 euro.

De show openen doet The Voice van Vlaanderen vrijdag met een bekend gezicht: Luka, de winnares van vorige editie en ondertussen frontzangeres van Hooverphonic, mag het muzikale feestje op gang trappen met de hit Looking For Stars. Ook talent van Ierse bodem palmt het podium in tijdens de eerste liveshow. Singer-songwriter Dermot Kennedy, die wereldwijd zalen uitverkoopt met zijn rauwe hiphopbeats, brengt zijn grootste meezinger Power Over Me.

Met deze songs trappen de 12 kandidaten de eerste liveshow van vrijdag 3 mei af:

TEAM NATALIA
Jazz-Lynn (39, Herent) zingt Hurt van Emeli Sandé
Fee (24, Gent) zingt Say My Name van David Guetta ft. Bebe Rexha & J. Balvin
Miroslav (26, Gent) zingt Don’t You Worry About A Thing van Stevie Wonder

TEAM ALEX
Charlotte (22, Ertvelde) zingt Owner Of A Lonely Heart van Yes
Christophe (28, Brasschaat) zingt Don’t van Ed Sheeran
Margarita (20, Wetteren) zingt Anyone Who Knows What Love Is van Irma Thomas

TEAM BART
Bram (22, Zele) zingt Be Allright van Dean Lewis
Petra (44, Malle) zingt Nothing Breaks Live A Heart van Miley Cyrus
Karim (27, Berchem) zingt Killer van George Michael

TEAM KOEN
Ibe (17, Genk) zingt When The Party’s Over van Billie Eilisch
Rune (17, Schriek) zingt I’ll Be There van Jess Gynne
Wannes (16, Bocholt) zingt What About Us van Pink

The Voice van Vlaanderen, vrijdag om 20.40 op VTM.