.
News Image

10cc en Time Bandits op Nostalgie Beach Festival

Zondag 10 augustus wordt een festival voor de liefhebbers van echte classics, met nu ook 10cc en Time Bandits.

Met 10cc voegt ambassadeur en presentator Walter Grootaers opnieuw een topper toe aan de affiche. Deze Britse popband vierde in 2012 haar 40-jarig bestaan en zal hun grootste classics doen weerklinken aan het strand van Bredene. In 1972 braken ze in de UK door met Donna, in 1975 scoorden ze met 'I'm not in love' en 'Dreadlock Holiday' was hun laatste nr 1 hit in de seventies.
10cc verkeert in goed gezelschap, want eerder werden ook al Fischer-Z, Kim Wilde, Kid Creole & The Coconuts en Golden Earring aangekondigd voor de mainstage.
De funky grooves van de Time Bandits zijn de perfecte opener voor de Marquee, waar de master of ceremony Kid Coco daarna ook de beste pop en dance uit de jaren '80 en '90 op het publiek loslaat: Martin Fry (ABC), Katrina, Robin S., Haddaway en Sister Sledge.

In 1982 katapulteerde de Nederlandse Time Bandits zich naar de top van de hitlijsten, ook in Vlaanderen, met 'I'm specialized in you'. Daarna volgden nog top 10 hits, met o.m. 'Listen To The Man With The Golden Voice' en 'I'm only shooting love'. De band treedt sinds kort weer op.

Het Nostalgie Beach Festival is een initiatief van KING Entertainment en radiozender Nostalgie, met de steun van de gemeente Bredene. In de loop van de komende weken wordt de affiche gefinaliseerd met de headliners van beide podia. Tickets voor het festival kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar via www.sherpa.be en www.nostalgiebeachfestival.be.

Bio van 10CC en Time Bandits

Meer Over:

10CC Time Bandits