You are here

Filmgids: The Hills Run Red

The Hills Run Red

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

Je kent dat verhaal wel. Dat van de goorste, bloederigste horrorfilm ooit gemaakt. Hij is opgenomen in de jaren ’80, maar is vreemd genoeg verloren gegaan. Dan gaan we naar het heden: een stel jonge horrorfans zoekt de geheime locatie op waar de film is gemaakt, in de hoop de filmrollen terug te vinden. Ze ontdekken echter iets heel anders: de mysterieuze slasherfilm is meer dan een film. Het is allemaal echt. En zij zijn de nieuwe sterren!

The Hills Run Red bereikt een heel nieuw horrorniveau, wanneer de doodsbange filmfans tegenover een krankzinnige moordenaar met een nachtmerrieachtig babypopmasker komen te staan. Maar wacht - Babyface is toch gewoon een personage uit de film? Fout. Hij leeft. Hij wacht af. En hij is dolblij dat hij fans ontmoet die hun leven voor zijn meesterwerk willen geven – op een langzame, gruwelijke en schokkende manier. Camera loopt!

Regisseur Dave Parker waagde zich met The Dead Hate the Living eerder al aan een horrorprent en liet zich voor deze film bijstaan door een lading aanstormend talent. Tad Hilgenbrink zagen we eerder al in Lost Boys: the Tribe en American Pie: Band Camp. Ditmaal neemt hij de rol op zich van fanatieke filmfan die koste wat het kost de verloren kopie
van de beruchte slasher film op het spoor wil komen en zet daarbij een zeer verdienstelijke acteerprestatie neer. Hij laat zich vergezellen door de knappe Janet Montgomery, en
televisie-acteur Alex Wyndham.

William Sadler (The Mist) geeft het beste van zichzelf als de filmregisseur met ettelijke losse vijzen, Wilson Wyler Concannon. Sophie Monk, die we in Spring Breakdown al aan het werk zagen, straalt van het scherm als enige overlevende lid van de originele cast.

Mede dankzij het film in de film principe, slaagt The Hills Run Red er op een vernuftige wijze in om de cliché’s van de slasher film duchtig op de korrel te nemen.