You are here

Filmgids: The Accidental Husband

The Accidental Husband

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

Emma Lloyd, presentatrice van een populair radioprogramma, gaat trouwen met Richard, haar conformistische alter ego. Tot haar grote verbazing ontdekt ze dat ze al getrouwd is met een man die ze nog nooit ontmoet heeft. Patrick, haar ‘onverwachte echtgenoot’, werd het slachtoffer van haar liefdesadvies op de radio en zag zijn eigen huwelijksplannen in duigen vallen toen zijn vriendin op aanraden van ‘Dr.’Lloyd hun relatie verbrak. Totaal van de kaart besloot hij het daar niet bij te laten en haar een koekje van eigen deeg te geven door met de hulp van een getalenteerd hacker een paar ingrepen te doen in de huwelijksregisters.

Nu Emma haar ‘man’ leert kennen, blijkt deze in alles haar tegenpool. Maar na de eerste contacten vol strubbelingen, blijkt de charmante brandweerman wel haar visie op het leven en de liefde te verruimen. Wanneer de huwelijksdatum nadert, staat Emma voor een moeilijke keuze. Blijft ze bij Richard of duikt ze onder in Patricks spontane en gepassioneerde wereld?

Uma Thurman (Kill Bill, Batman & Robin) komt in de rol van relatie- en liefdesexperte Dr. Lloyd voor een verscheurende keuze te staan tussen een wat deftige en benepen maar o zo betrouwbare uitgever in de persoon van Colin Firth (Bridget Jones’ Diary, Love Actually) en een kinderlijk charmante brandweerman vertolkt door Jeffrey Dean Morgan (Watchmen, P.S. I Love You). Sam Shepard vervoegt de cast als haar bezorgde vader. Dit alles speelt zich af in een regie van Griffin Dunne (Practical Magic).