You are here

Filmgids: Sweeney Todd

Sweeney Todd

Genre: N/a
Regisseur(s):
Cast:

Tim Burton en Johnny Depp: twee legendarische talenten voor de zesde maal opnieuw verenigd. De succesvolle samenwerking tussen de regisseur en hoofdrolspeler van vijf opmerkelijke films (waaronder Edward Scissorhands en Charlie and the Chocolate Factory) krijgt een messcherp vervolg met deze pakkende thriller, gebaseerd op Stephen Sondheims wereldberoemde en met een Tony Award bekroonde musical.

Het verhaal van een negentiende-eeuwse Londense barbier die zijn wraakgevoelens botviert met zijn gekoesterde scheermes heeft het allemaal: rijkelijk vloeiend bloed, spanning, liefde, humor, meeslepende muziek, een verbluffende grafische vormgeving en schitterende kostumering.

Helena Bonham Carter, Alan Rickman en Sacha Baron Cohen dragen met hun vertolking van Sweeneys vleespasteitjes bakkende handlangster en verdorven tegenstanders bij aan de dreigende sfeer van dit absolute meesterwerk.

Toe aan een scheerbeurt? Een grondige scheerbeurt? Sweeney wacht…

De film mocht rekenen op een Golden Globe voor Beste Film en Beste Mannelijke Acteerprestatie van Johnny Depp, een Oscar voor Beste Art Direction en een oscarnominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol en Beste Kostuums.