You are here

Filmgids: Street Fighter: The Legend Of Chun-li

Street Fighter: The Legend Of Chun-li

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

In Street Fighter: The Legend Of Chun-li nemen de strijders van het goede en het kwade het tegen elkaar op in de straten van Bangkok. De krachten van de duisternis worden geleid door Bison, een misdaadwerkgever met schijnbaar onbegrensde macht. Als Bison met vechters Balrog, Vega en Cantana weer een golf van geweld in de krottenwijken van Bangkok aanspoort, staat een team van helden op om hem tegen te houden. De half-Aziatische schoonheid Chun Li, een begaafde pianiste die door haar vader ook op jonge leeftijd in de vechtkunsten werd ingeleid, heeft nog een eitje te pellen met Bison. Zij zag hoe haar vader, een succesvol zakenman, door hem ontvoerd werd om in gevangenschap voor hem te werken.

Met de hulp van kungfu meester Gen verfijnt Chun-Li haar vechtkunsten om deze beduchte tegenstander en diens entourage het hoofd te kunnen bieden en ook bij politieagent Nash en diens partner Maya, die vastberaden zijn om Bison en zijn strijders voorgoed te stoppen, vindt ze de nodige steun.

Streetfighter: The Legend of Chun-Li is gebaseerd op de populaire computergame Streetfighter (Capcom) en brengt één van de populairste en meest tot de verbeelding sprekende personnages daaruit tot leven in de vorm van de beeldschone Kristin Kreuk (Smallville). Ze wordt bijgestaan in haar rol door Robin Shou, die het klappen van de zweep leerde in eerdere videogame-adaptaties als Mortal Kombat, Mortal Kombat: Annihilation en DOA: Dead or Alive. Neil McDonough (Flags of Our Fathers, Minority Report) kwijt zich van de taak als bad guy en zijn trouwe vazal Balrog wordt vertolkt door niemand minder dan Michael Clarke Duncan (The Green Mile, Sin City).

Streetfighter: the Legend of Chun-Li deelt rake klappen uit!