You are here

Filmgids: Speed Racer

Speed Racer

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

Start de motor en maak je veiligheidsriemen vast voor het supersnelle avontuur van Speed Racer, een combinatie van oprechte familiepret en baanbrekende visuele effecten.

Speed Racer (Emile Hirsch) is een natuurtalent achter het stuur van zijn oorverdovende Mach 5. Eenmaal achter het stuur ontpopt hij zich tot een agressieve en instinctieve, maar bovenal onbevreesde piloot. Zijn grootste concurrent vormt de herinnering aan zijn broer, de legendarische Rex Racer, die omkwam bij een tragisch ongeluk tijdens The Crucible, een levensgevaarlijke rally doorheen het land. Speed wil diens racekwaliteiten te allen prijze evenaren. Loyaal aan het familiebedrijf, geleid door Speeds vader, Pops racer, maakt hij de racecircuits onveilig in zijn door Pops ontworpen Mach 5.

Als Speed een aantrekkelijk aanbod van Royalton Industries afslaat, haalt hij zich niet enkel de woede van de maniakale bedrijfseigenaar op de hals, maar achterhaalt hij ook een vreselijk geheim: enkele meedogenloze topmagnaten blijken sommige van de meest prestigieuze races te manipuleren en de topracers onder druk te zetten om de winsten op te drijven. De hoge omes bij Royalton kunnen er bijgevolg niet om lachen dat ze een talent als Speed niet in hun zak hebben.

Met steun van pa en ma Racer (John Goodman en Susan Sarandon), zijn vriendin Trixie (Christina Ricci) en zijn kleine broer Spritle (Paulie Litt) sluit Speed een pact met zijn vroegere rivaal, de mysterieuze Racer X (Matthew Fox) en gaat de keiharde strijd aan om het bedrijf van zijn familie te redden en zijn geliefde sport te beschermen.

Als Speed de baan opgaat, is het meer dan een wedstrijd. Het is een supersnelle race vol adrenaline naar de finish. Rijden, Speed Racer, zo hard als je kunt!!

Ditmaal bundelden schrijver-regisseurs Larry en Andy Wachowski en producer Joel Silver hun krachten in een duik in het verleden om de klassieke animatieserie uit 1967 van Tatsuo Yoshida tot leven te brengen in een flitsend en wervelend racespektakel voor jong en oud.