You are here

Filmgids: Space Chimps

Space Chimps

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

Een meeslepende ruimte-avontuur voor de hele familie waarin de guitige chimpansee Ham ontdekt dat hij veel moediger is en over veel meer talenten beschikt dan hij zelf durfde vermoeden.

Als een ruimtesonde van het Space Kantoor buiten de melkweg verdwijnt wordt Ham de 3e, de kleinzoon van de allereerste ruimtechimpansee, gerecruteerd om de sonde terug te vinden. Maar Ham is een vrolijke circusartiest die liever lol trapt dan in de voetstappen treedt van zijn dappere grootvader. Samen met zijn teamchimps Luna en Titan wordt hij toch de ruimte in geschoten. Ze belanden op een andere planeet en moeten daar alles op alles zetten om de vredige bewoners te verlossen van een gemene dictator. Daar leert Ham de 3e pas echt wat moed betekent en verandert hij in een ware held.

Kirk De Micco schreef meteen ook het scenario voor zijn regiedebuut. In de Engelse versie leenden onder meer Jeff Daniels (Dumb and Dumber), Stanley Tucci (ER) en Cheryl Hines (Curb Your Enthusiasm) hun stemmen aan de personages. In de Nederlandse versie hoor je Birgit Schuurman en De Jeugd van Tegenwoordig. De Vlaamse versie kon rekenen op het vocaal talent van Jelle Cleymans en An Van den Broeck.