You are here

Filmgids: Rails & Ties

Rails & Ties

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

Kevin Bacon en Marcia Gay Harden zetten een topprestatie neer in Rails&Ties, het ontroerende verhaal van regisseur Alison Eastwood (dochter van) over wanhoop en persoonlijke
drama’s.

Bacon speelt de rol van Tom Stark, een treinmachinist die het moeilijk heeft met de ziekte van zijn vrouw Megan (Harden) en vlucht in zijn werk, dat hij met fanatieke toewijding uitvoert. Dan raakt de trein die hij bestuurt betrokken bij een vreselijke botsing op het spoor. De onstabiele Laura Danner parkeerde haar wagen op de treinsporen, haar 11-jarige zoontje Davey op de passagierszetel naast haar. Davey slaagt erin om tijdig uit de wagen te raken, maar voor zijn moeder komt alle hulp te laat. Davey richt zijn woede op Tom en zoekt hem op, maar tegen alle verwachting in, is er een klik van verstandhouding tussen hen. Als Tom besluit de jongen in huis te nemen, vindt hij – langzaam maar zeker – de liefde met zijn vrouw terug, door zijn hart open te stellen voor een jongen die de veiligheid van een hecht gezin zo hard nodig heeft.

Alison Eastwood, Clint Eastwoods dochter uit zijn huwelijk met Maggie Johnson, waagde zich met dit intense drama aan haar regiedebuut nadat ze in de filmwereld haar talenten al
beproefde in het acteren, haar stem leende aan soundtracks en haar eerste stappen zette in het productiewezen.

Haar broer Kyle Eastwood, die eerder al tekende voor de muziek bij zijn vaders bejubelde oorlogsdrama Letters from Iwo Jima, nam opnieuw samen met Michael Stevens de soundtrack voor zijn rekening.

Naast de doorvoelde prestaties van Kevin Bacon en Marcia Gay Harden, levert Miles Heizer een bijzonder overtuigende bijdrage in de rol van Davey.