You are here

Filmgids: Nights in Rodanthe

Nights in Rodanthe

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

De chemie tussen de hoofdrolspelers uit Unfaithful laait opnieuw op in dit prachtige relaas vol ontboezemingen gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicholas Sparks (The Notebook, Message in a Bottle).

Richard Gere is Paul, een chirurg die lang geleden zijn gezin onbewust inruilde voor zijn carrière. Diane Lane is in de rol van Adrienne een toegewijde moeder die probeert haar leven weer op te pakken nadat haar echtgenoot voor een ander koos en worstelt met zijn wens om toch samen verder te gaan. Om op verhaal te komen springt ze even in voor haar vriendin die een idyllisch strandhotelletje aan de afgelegen Outer Banks runt, waar dat weekend slechts één gast geboekt staat. Ook Paul is namelijk van plan om in dit afgelegen vakantiehuis aan het strand de dingen nog eens serieus op een rijtje te zetten. Maar een naderende storm dwingt hen om steun te zoeken bij elkaar en dat vormt het decor voor een zinderende romance. Geheel onverwacht komen ze beiden tot de vaststelling dat liefde zich in de meest onverwachte hoeken schuilhoudt en dat het nooit te laat is voor een tweede kans.

Golden Globe winnaar Richard Gere en Oscarnominee Diane Lane worden in het langspeelregiedebuut van George C. Wolfe voor de derde keer in elkaars armen gedreven op het scherm. Dat gebeurde voor het eerst een kwarteeuw geleden als roekeloze minnaars in Coppola’s The Cotton Club en opnieuw in 2002 als op de proef gesteld echtpaar in Unfaithful. Christopher Meloni, bekend van de reeks Law & Order: Special Victims Unit, neemt de rol van Diane’s echtgenoot voor zijn rekening.

Ook het decor speelt een niet te onderschatten rol. Als buffer tussen de Atlantische Oceaan en het continent in de orkaangevoelige streek van North Carolina staan de adembenemend mooie Outer Banks vaak bloot aan de wildste natuurkrachten en vormen alsdusdanig het ideale decor voor een stormachtige romance. Een omgeving die garant staat voor wijdse, betoverende beelden die op Blu-ray disc helemaal de sterren van de hemel spelen.

De blauwe luiken zijn karakteristiek voor de streek en een overlevering uit de tijd dat schipbreukelingen van slavenschepen die in groten getale ten onder gingen in deze streek die “het kerkhof van van de Atlantische Oceaan” gedoopt werd, zich op de Outer Banks settelden en conform hun religie de luiken van hun huizen blauw schilderden om geesten te weren.