You are here

Filmgids: Nacho Libre

Nacho Libre

Nacho Libre (2013)

Genre: American, , Comedy
Regisseur(s):
Cast:
Jack Black (Nacho), Ana de la Reguera (Sis. Encarnacion), Hector Jimenez (Esqueleto), Darius Rose (Chanco), Moises Arias (Juan Pablo), Carlos Maycotte (Segundo Nunez), Richard Montoya (Guillermo), Cesar Gonzalez (Ramses)

Ignacio werkt als kok in het wEind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler zijn jong, aantrekkelijk en veelbelovend stel. Ze hebben twee leuke kinderen en wonen in een welvarende buitenwijk ergens in Connecticut. Maar gelukkig, of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan, April treurt om een gefnuikte carrière als actrice. Ze waren toch voorbestemd om anders te zijn, beter? In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan. In Europa zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen, ver van de oppervlakkige consumptie maatschappij die Amerika in hun ogen is. Hun relatie verzandt echter in eindeloos gekibbel en jaloezie, en een drama lijkt onafwendbaar.
eeshuis van een Mexicaans monnikenklooster. Hij droomt er echter van een professioneel worstelaar te worden, zodat hij beter en gezond eten kan kopen voor de weeskindjes. Maar die plannen worden verhinderd door de komst van de nieuwe zuster Encarnación. Die maakt meteen duidelijk hoe de katholieke kerk over worstelen denkt. Ignacio geeft zijn grote droom echter niet op en besluit daarom vermomd deel te nemen aan het plaatselijke Luca Libre-tornooi...