You are here

Filmgids: Morrison krijgt een zusje

Morrison krijgt een zusje

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast: N/a

Nina, de moeder van de vijfjarige Morrison Glas is hoogzwanger. Nina en zijn vader Steven zijn dol op Morrison, maar als garage-eigenaar en dierenarts met een kliniek aan huis hebben ze het in deze fase van hun leven te druk om zich met zijn opvoeding bezig te houden.

Morrison is een zachtaardig ventje, maar een beetje onaangepast en eenzaam en het feit dat hij aan de aandacht van zijn ouders ontsnapt, leidt tot een groot misverstand met verstrekkende gevolgen.

Morrison ontdekt dat de nieuwe baby zijn kamertje gaat krijgen en trekt uit opmerkingen van zijn ouders de conclusie dat hij voorgoed zal moeten verhuizen naar een kamertje bij tante Zuster, een tante van zijn vader. Zij woont als non in een in de ogen van Morrison naargeestig klooster. Morrison is vastbesloten: hij gaat niet naar het klooster. Als de baby onverwacht een week eerder dan gepland lijkt te komen, moet Morrison midden in de nacht naar het klooster worden gebracht. Morrison bedenkt een plannetje om te ontkomen. Hij verstopt zich, waarna er een grootscheepse zoektocht op touw wordt gezet door de politie en dorpelingen. Als Morrison dan ook nog zijn pasgeboren zusje ‘Simone’ kidnapt, breekt er grote paniek uit bij Nina en Steven. Zal dit avontuur van Morrison en zijn zusje goed aflopen?

Morrison krijgt een zusje is de verfilming van het gelijknamige boek van de productieve jeugdschrijver Sjoerd Kuyper, die meer dan veertig kinderboeken op zijn naam schreef. De televisieserie en de TV-film Het Zakmes, eerdere bewerking van zijn werk door Bos Bros., waarvoor hij zelf het scenario schreef, wonnen samen veertien prijzen, waaronder de International Emmy Award, het Gouden Kalf en de Cinekid Award.