You are here

Filmgids: Moordwijven

Moordwijven

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast: N/a

De drie miljonairsvrouwen Kitty, Estelle en Nicolette leiden een luxueus bestaan. Hun voornaamste zorg is de strijd tegen het ouder worden. Ze shoppen wekelijks bij de plastisch chirurg om maar jong en aantrekkelijk te blijven, voor zichzelf én voor hun echtgenoten. Aan het rimpelloze bestaan komt abrupt een eind als Kitty vermoedt dat haar man vreemd gaat. Om te voorkomen dat ze aan de kant wordt gezet en er een eind komt aan haar luxe leven, besluit ze samen met haar vriendinnen haar echtgenoot uit te weg
ruimen.

De vriendinnen dalen af naar de Amsterdamse Wallen om een huurmoordenaar te vinden die dit klusje kan klaren. Wat een niemendalletje had moeten zijn, blijkt toch meer voeten in de aarde te hebben dan de dames hadden verwacht.

Regisseur Dick Maas, die zijn sporen verdiende met de kolderkomedie Flodder, de thriller Amsterdamned en de horrorprent De Lift, stuk voor stuk bioscoophits, dient zich opnieuw aan met een zwarte komedie over drie verveelde huisvrouwen die gaan shoppen naar moord.