You are here

Filmgids: Malos Hábitos

Malos Hábitos

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast: N/a

Malos Hábitos vertelt het verhaal van een Mexicaanse familie met verschillende eetstoornissen. Hun geloof, liefde en ijdelheid wordt op de proef gesteld aan de eettafel.

Matilde is een non die ervan overtuigd is dat geloof bergen kan verzetten. In het geheim begint zij aan een vastperiode om een eind te maken aan allerlei ellende en vooral aan de aanhoudende regens die volgens haar de aankondiging van een tweede grote zondvloed zijn. Matilde begeleidt de jonge Linda naar haar eerste communie. Linda’s moeder, Elena is een dunne, modebewuste vrouw die zich schaamt voor haar dochter’s stevige lijf. Zij is tot alles bereid om haar dochter slank te krijgen, zodat deze er op de dag van haar eerste communie uitziet als een kleine prinses. Tegelijkertijd krijgt Elena’s man Gustavo – een hoogleraar architectuur – steeds meer moeite met de uitstekende botten van zijn vrouw tijdens intieme momenten. Hij ontdekt de liefde opnieuw dankzij een dikkere studente die net als hij belust is op seks en gefascineerd is door goed en lekker eten.

Malos Hábitos, het debuut van de gelauwerde reclamespotregisseur Simon Bross, biedt een beeld van de relatie tussen mensen en voedsel waarvan je even moet slikken.