You are here

Filmgids: Gia

Gia

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

Gebaseerd op het tragische leven van Amerika’s eerste supermodel.

Met Angelina Jolie, die voor haar prestatie in “Girl, Interrupted” een oscar in de wacht sleepte en ook voor deze rol op een Emmy nominatie mocht rekenen en met een Golden Globe voor Beste Actrice bekroond werd. Ook Faye Dunaway viel een Golden Globe te beurt voor Beste Vrouwelijke Bijrol en de film werd genomineerd voor de Golden Globe in de categorie Beste Televisiefilm.

Eind jaren 70 in New York – Studio 54, hippe jeans, drugs en disco. Een meisje leidt een hectisch en wild leven. Ze kan elke man – of vrouw – krijgen die ze wil. Seks, geld, glamour, roem…ze heeft het allemaal voor het grijpen. Ze loopt naar je toe over de dansvloer, schrijdt over de catwalk, kijkt je aan vanaf de voorpagina van een tijdschrift. Ze is een godin. Ze is een ster. Haar naam is GIA.

Gia Carangi (Angelina Jolie) is een mooie schoolverlater uit Philadelphia die brutaal het kantoor van Wilhelmina Cooper (Faye Dunaway) binnenloopt, die een topmodellenbureau leidt in New York. Dankzij Gia’s fascinerende karakter en krachtige seksualiteit staat ze al gauw op de covers van de best verkopende tijdschriften van Amerika en wordt haar naam synoniem met schoonheid, glamour en roem. Maar bemind worden door de wereld is niet hetzelfde als bemind worden door een persoon – Gia’s onvervulde wens kan haar in gevaarlijke situaties brengen. En voor een mooie vrouw aan de top kan een tegenslag of misstap tot een vreselijke val leiden.

Dit ontluisterende verhaal over eigenliefde, zelfbeeld en zelfvernietiging vertelt het pregnante levensverhaal van topmodel Gia. Getekend tegen de achtergrond van de glitter en glamour die in de late jaren ‘70 de modewereld beheersten, zijn we getuige van haar rollercoaster loopbaan, haar liefdesleven, haar obsessies, haar verslavingen en, daaruit voortvloeiend, haar dood op zesentwintigjarige leeftijd aan de gevolgen van AIDS.