You are here

Filmgids: Evangelion 1.01 - You Are Not Alone

Evangelion 1.01 - You Are Not Alone

Genre: Animation
Regisseur(s): N/a
Cast: N/a

Vijftien jaar na de “Tweede Impact”, een ramp van ongeëvenaarde omvang die de halve mensheid heeft vernietigd, nemen de overlevenden stapje voor stapje hun dagelijkse leven weer op. Een 14-jarige tiener, Shinji Ikari, wordt door zijn vader, die hij al enkele jaren niet meer heeft gezien, naar Tokio 3 geroepen. Een reusachtig schepsel, een “Engel”, duikt op in de stad. Het leger zet onmiddellijk de aanval in maar tevergeefs. in het hoofdkwartier van de NERV, een geheime organisatie, komt Shinji achter het bestaan van een gigantisch humanoïde wapen. Zijn vader geeft hem de opdracht onmiddellijk het bevel er over te nemen en de strijd tegen de Engel aan te gaan. En zo komt Shinji aan boord van de Eva-01 terecht. Het lot van de hele wereld rust op zijn schouders, maar hoe zal Shinji deze eerste strijd aanpakken?

Eva is terug! Dit eerste deel, een echte parel, van een nieuwe trilogie met een ambitieus scenario is waanzinnig succelvol in Japan en werd al veelvuldig bekroond. De saga Evangelion, die door de meester Hideaki Anno werd herzien en verbeterd, werpt zich meer dan ooit op als de meest mythische animatie-serie uit de science-fiction, een genre waarboven hij al sinds zijn ontstaan uitstijgt.

Genomineerd voor de Japanse Oscar voor Beste Animatie. Vertoond op verscheidene Nederlandse en Belgische festivals als ook in plaatselijke filmtheaters.