You are here

Filmgids: Deception

Deception

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast:

Audit boekhouder Jonathan McQuarry (Ewan McGregor) heeft geen leven. Hij heeft geen vriendin, geen familie en geen vrienden en het ontbreekt hem aan de nodige moed om daar verandering in te brengen. Totdat hij op een eenzame late werkavond de jonge en charismatische advocaat Wyatt Bose (Hugh Jackman) ontmoet. Wyatt vindt het hoog tijd dat Jonathan wat meer geniet van het leven en introduceert hem in zijn wervelende bestaan. Tijdens een lunch neemt Jonathan per ongeluk Wyatt’s telefoon mee en als deze overgaat, nodigt een verleidelijke vrouwenstem hem uit in haar hotelkamer. Voordat Jonathan zich realiseert wat er gebeurt, belandt hij in het circuit van ‘The List’, een anoniem seksnetwerk, waarin hij slechts één telefoontje verwijderd is van de mooiste vrouwen zonder enige verplichting. Bij een volgende afspraak ontmoet hij ‘S’ (Michelle Williams), een vrouw die hij al lang van een afstandje bewondert en waar hij - tegen de regels in - voor lijkt te vallen. Jonathan denkt dat hij het voor elkaar heeft, maar ontdekt dan dat de verwisseling van telefoons met Wyatt onderdeel was van
een groter plan. Hoe meer Jonathan probeert te ontsnappen uit een web van chantage en intriges, des te meer raakt hij verstrikt in Wyatt’s dodelijke wereld.

Mark Bomback, die ook zijn pen leende aan Live Free or Die Hard, nam het scenario van Deception voor zijn rekening. In een schitterende bezetting speelt voormalig reclamespoten debuterend langspeelfilmregisseur Marcel Langenegger rasacteurs Ewan McGregor en Hugh Jackman tegen elkaar uit met de knappe Michelle Williams - die eerder al met McGregor het scherm deelde in Incendiary - als inzet in dit vernuftige kluwen van verlangens, misleiding en bedrog.