You are here

Filmgids: Darfur Now

Darfur Now

Genre: N/a
Regisseur(s): N/a
Cast: N/a

Red Darfur. Nu. Deze toegejuichte documentaire volgt het verhaal van zes mensen die vastbesloten zijn een eind te maken aan het lijden in het door oorlog geteisterde Darfur in Soedan en roept wereldwijd iedereen op tot actie om paal en perk te stellen aan de wantoestanden.

Dat een genocide erkend wordt terwijl die nog aan de gang is, is alvast een primeur in de geschiedenis. Schrijverregisseur Ted Braun put zijn informatie over het Darfur conflict uit eerste hand en baseert zijn documentaire op de belevenissen van Don Cheadle, Hejewa Adam, Pablo Recalde, Ahmed Mohammed Abakar, Luis Moreno-Ocampo en Adam Sterling. De inspanningen van deze zes figuren – een Amerikaanse activist, een internationaal aanklager, een Soedanese rebel, een vluchtelingenleider, een leider van het Wereldvoedselprogramma en een internationaal bekend acteur – en de resultaten daarvan laten zien hoe een individu grote veranderingen teweeg kan brengen.

Word ooggetuige van de tragedie en de triomf, de angst en de trots als dit zestal ons meeneemt naar een grimmige, wrede wereld en actie onderneemt in antwoord op de tragedie die zich voor onze ogen afspeelt. Laat je ontroeren door dit inspirerende verhaal en ontdek hoe jouw stem kan helpen om Darfur nu te redden.