You are here

Filmgids: Beowulf

Beowulf

Genre: N/a
Regisseur(s):
Cast:

Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn en Angelina Jolie zoals je ze nog nooit zag in dit indrukwekkende epos over een onverschrokken krijger.

Een held treedt naar voor, dwingt naam en faam af... Beowulf! Deze Zweed werpt zich op als bestrijder van monsters en snelt toe ter verdediging van het Deense volk. Hij en niemand anders doodt het allesverslindende beest dat het Vikingrijk teistert en Heorot, de grote feesthal, onveilig maakt. Hij ziet het goud en de macht van het Deense koninkrijk als zijn rechtmatige beloning. Maar zal zijn ongebreidelde ambitie uiteindelijk geen vreselijke tol van hem eisen? In deze saga uit de middeleeuwen neemt Beowulf het niet alleen op tegen monsters van uiteenlopend allooi, maar moet hij ook zijn innerlijke demonen trotseren.

Ray Winstone vertolkt het heldhaftige hoofdpersonage en Angelina Jolie is de onweerstaanbare moeder van Grendel in een episch verhaal dat zich afspeelt in een tijdperk van demonen en draken, krijgers en verleidsters. De kracht van de kameraadschap, de strijd met de groteske Grendel, het verschrikkelijke gevecht op leven en dood met de draak... Het is er allemaal.

Gerenommeerd filmmaker Robert Zemeckis werkte het geheel bovendien uit met de revolutionaire “performance capture”-techniek, waarbij de prestaties van real life acteurs geanimeerd worden, met een verbluffende metamorfose en adembenemende visuele effecten als resultaat.

Waar in de bioscoop de 3D uitwerking de film een unieke extra aantrekkingskracht bezorgde, laat de dvd zich kenmerken door de Director’s Cut. Daarin laat Robert Zemeckis de derde dimensie voor wat ze is, maar drijft hij het spektakel een gradatie op met gevechtsscènes die nog roder kleuren en er nog heviger aan toe gaan. Een lugubere extra dimensie die je in de bioscoop niet te zien kreeg!

Welkom Beowulf, de moedigste onder de moedigen!