You are here

Filmgids: Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen (2013)

Genre: , Adventure
Regisseur(s):
Cast:
Gérard Depardieu (Obelix), Clovis Cornillac (Asterix), Benoît Poelvoorde (Brutus), Alain Delon (Julius Caesar), Vanessa Hessler (Princess Irina), Jean-Pierre Cassel (Panoramix)

Wanneer de jonge Galliër Alafolix verneemt dat de winnaar van de Olympische Spelen mag trouwen met de Griekse schone, Irina, wil hij koste wat kost meedoen. Hij roept de hulp in van Asterix en Obelix en samen trekken ze naar Griekenland. Ze denken dat hun toverdrankje hen moeiteloos doorheen de Olympische Spelen zal loodsen, maar al snel blijkt dat stimulerende middelen verboden zijn. Daarbovenop moeten ze het ook nog opnemen tegen Brutus, de sluwe zoon van Caesar, die ook alles wil doen om de hand van Irina te veroveren.
Wanneer de Galliërs horen dat de Romeinen een legioen sturen om mee te doen aan de Olympische Spelen, sturen zij hun eigen kampioenen Asterix en Obelix. De Griekse scheidsrechters verbieden echter het gebruik van hun magische toverdrankje. De Galliërs zullen nu met eigen krachten moeten proberen te winnen.