You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2017

  Mike Connors overlijdt op 91-jarige leeftijd. Connors werd eind jaren 60 wereldberoemd door zijn vertolking van de energieke en elegante privédetective Joe Mannix in de gelijknamige televisieserie. Hij kreeg er in 1969 een Golden Globe voor. Connors overleed aan de gevolgen van leukemie.

 • 2016

  Colin Veamcombe overlijdt op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zwaar verkeersongeval. De zanger was bekend onder de artiestennaam Black. Bij ons had Black welgeteld één hit: "Wonderful Life". Het liedje stond eind 1987 op nummer 6 in de Belgische hitparade.

 • 2016

  Abe Vigoda overlijdt op 94-jarige leeftijd in een verzorgingstehuis. De acteur is bekend van zijn rol van Sal Tessio in The Godfather. Verder was de man ook te zien in Barney Miller, een reeks uit de jaren 70

 • 2009

  TV- pionier Rik Van den Abbeele overlijdt op 94-jarige leeftijd. Hij vormde samen met Nic Bal en Bert Janssens het trio dat in 1953 televisie nog moest uitvinden. Zijn naam zal voor altijd verbonden blijven aan legendarische jeugdseries als ’Kapitein Zeppos’ en ’Johan en de Alverman’. In totaal produceerde hij 25 jeugdseries.

 • 2008

  Philip Bailey en Phil Collins belanden voor 4 weken op 1 in de Nederlandse Top 40. Bailey was de zanger van Earth, Wind & Fire, terwijl Collins al bekend was als drummer en later ook zanger van Genesis, en tevens solo al successen had gekend.

 • 2005

  Rudi Falkenhagen sterft op 71-jarige leeftijd. Deze Nederlandse acteur werd vooral bekend door de televisieserie "Pipo De Clown" waar hij de rol van Snuf speelde. Falkenhagen overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker.

 • 1979

  Adam & The Ants treedt voor de derde keer op in de John Peel Show en brengt de nummer "Ligotage", "Tabletalk", "Animals & Men" en "Never Trust A Man With Egg On His Face".