You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2006

  Desmond Dekker krijgt ’s nachts een hartaanval bij zijn thuis in Surrey, Engeland, en overleeft die niet. Hij was vooral bekend van zijn hit Israelites, die in 1969 2 weken de Nederlandse Top 40 had aangevoerd. Dekker werd 64 jaar. Hij leefde gescheiden, en liet een zoon en een dochter na.

 • 1996

  De 18-maanden durende tournee van Bryan Adams gaat van start met een Europees deel van 24 concerten in Nürburgring, Duitsland en deze tournee eindigt op 27/7 in het Wembley Stadion.

 • 1991

  Het album "Poplife" van Bananarama staat voor 1 week op de 42ste plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1968

  De Small Faces probeerden te beletten dat Lazy Sunday als single werd uitgebracht, omdat ze au sérieux wilden genomen worden. Dit mislukte, en de plaat stond 4 weken lang op 1 in de Nederlandse top 40.

 • 1967

  The Animals nemen deel aan de première van de film 'Strager In The House' waarin hun nummer "Ain't That So" in voorkomt.

 • 1963

  Het nummer "Surfin' USA" van The Beach Boys wordt hun eerste nummer in de Top 10, en staat op de 3de plaats in de Amerikaanse hitlijst.

 • 1963

  Het door Paul Anka zelf geschreven "Remember Diana", een vervolg op zijn eerste hit, bereikt de 39ste plaats in de Amerikaanse hitlijst.