You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2011

  De Britse zangeres Amy Winehouse wordt dood gevonden in haar woning in Londen. De 27-jarige zangeres worstelde al jaren met een alcohol- en drugsverslaving.

 • 2011

  De Nederlandse zanger Johnny Hoes overlijdt op 94-jarige leeftijd. Hoes scoorde in de jaren 60 een dikke hit met "Och was ik maar bij moeder thuisgebleven" en tal van andere meezingers. Naast zanger was hij producent en platenbaas van label Telstar, waarmee hij heel wat artiesten veel kansen gaf. Hij was bijvoorbeeld de ontdekker van Zangeres Zonder Naam.

 • 1990

  Van het album "Foverever Your Girl" van Paula Abdul, worden 7 miljoen exemplaren verkocht en voor het album "Shut Up And Dance (The Dance Mixes) krijgt ze platina.

 • 1988

  Push It van Salt ‘n’ Pepa belandt voor 3 weken op 1 in de Nederlandse Top 40. De groep bestaat op dat ogenblik uit Cheryl James (Salt) , Sandy Denton (Pepa) en DJ Pamela Green.

 • 1977

  Knowing Me, Knowing You van ABBA staat op de 14de plaats van de Amerikaanse hitlijst.

 • 1977

  Baccara stond 3 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40 met Yes Sir, I Can Boogie. Het nummer werd tevens de best verkochte plaat van Europa in 1977.