You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2014

  Motown-zanger Jimmy Ruffin overlijdt op 78-jarige leeftijd in gokstad Las Vegas. De man, geboren in de Amerikaanse staat Mississippi, werd beroemd met evergreens als What becomes of the broken hearted en Hold on to my love.

 • 2006

  Op 79-jarige leeftijd overlijdt Ferenc Puskas. Hij werd verkozen tot beste Hongaarse voetballer van de eeuw, en was tevens één van de beste Europese voetballers aller tijden. Hij speelde onder andere voor het grote Real Madrid (1958-1966), waarmee hij 5 maal de Spaanse titel won en 3 maal de Europabeker voor Landskampioenen.

 • 1998

  All Saints steekt de kerstverlichting aan vanop het balkon van Dickins & Jones in Regent Street in Londen.

 • 1997

  Het best verkochte ABBA-album in de Verenigde Staten, "Gold-Greatest Hits", krijgt drievoudig platina.

 • 1990

  Show Me Heaven van Maria McKee belandt voor 2 weken op 1 in de Nederlandse Top 40. Het nummer stond op de soundtrack van de film Days Of Thunder met Tom Cruise.

 • 1990

  Marc Almond is aanwezig op de 5de editie van de "Official Marc Almond Convention", die plaatsvond in Londen.

 • 1987

  Showing Out van Mel & Kim belandt voor 4 weken op 1 in de Nederlandse Top 40. Het nummer van de zusjes Appleby werd opgenomen onder de leiding van het bekende trio producers Stock, Aitken & Waterman.

 • 1984

  De door ABC zelf geproduceerde single "How To Be A Millionaire" komt in Engeland op de 49ste plaats. Fry en White verhuizen naar New York en werven 2 tijdelijke leden aan, David Yarrith en Eden, die eerder voor het visuele effect worden aangetrokken, aangezien geen van beide een instrument kan spelen, zelfs niet eens zingen.

 • 1979

  "Greatest Hits Vol. 2", het album van ABBA, komt in het Guinness Book Of Records op de eerste plaats in het overzicht als groep die het best verkocht heeft in de platengeschiedenis.

 • 1974

  ABBA start met haar eerste toernee buiten Zweden. Ze treden op in Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "So Long" wordt in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht.

 • 1973

  The Hollies, die bekend zijn omwille van hun meerstemmige, harmonieuze zang à la Everly Brothers, voeren 2 weken lang de Nederlandse Top 40 aan met het nummer The Day That Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee.