You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2015

  De Amerikaanse drummer AJ Pero overlijdt op 55-jarige leeftijd. AJ Pero was van 1982 tot 1986 lid van Twisted Sister en speelde sinds 2001 opnieuw bij de Amerikaanse metalband die midden de jaren tachtig hits als We're not gonna take it en I wanna rock scoorde.

 • 2008

  Odette Pannecoucke overlijdt aan de gevolgen van een hersenbloeding. Ze is net geen 77 jaar geworden. Net als haar zoon Herr Seele was Odette artistiek aangelegd en was ze een verdienstelijke kunstschilderes. Herr Seele en z’n moeder waren vooraf overeenkomen dat hij haar doodskist zou maken.

 • 1982

  "Lonely Night", single van Bryan Adams, staat op de 84ste plaats van den Amerikaanse hitlijst. Het album "You Want It, You Got It", geproduceerd door Clearmountain, klimt tot de118de plaats in de Amerikaanse hitlijst. Adams vergaart een behoorlijke reputatie als live-artiest door mee te spelen in de Amerikaanse tournees van de Kinks, Foreigner en Loverboy.

 • 1982

  De Adam & The Ants-single "The Antmusic (EP), met oude Do It nummers staat op de 46ste plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1982

  De single 'Head Over Heels' van ABBA geraakt niet verder dan de 25ste plaats in de Engelse hitlijst. Dit is het eerste teken van de afnemende populariteit in Engeland.

 • 1982

  De single "Poison Arrow" van ABC komt op de 6de plaats in de Engelse hitlijst.