You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2018

  Gitarist Ed King, vooral bekend als bandlid van de Amerikaanse groep Lynyrd Skynyrd, overlijdt op 68-jarige leeftijd. King was in twee periodes actief bij Lynyrd Skynyrd, van 1972 tot 1975 en tussen 1987 en 1996. Hij schreef onder meer mee aan Sweet Home Alabama, de grootste hit van de band.

 • 2016

  Toots Thielemans overlijdt op 94-jarige leeftijd. Wat Thielemans met zijn mondharmonica kon was ronduit fantastisch. Zijn nummer Bluesette kent zowat iedereen. Thielemans had de eer om met alle groten der aarde mee te spelen. Billy Joël, Paul Simon, Quincy Jones en Bobbejaan Schoepen waren maar enkele van hen.a

 • 2011

  De Amerikaanse componist Jerry Leiber, componist van oa Hound Dog en Jailhouse, overlijdt op 78-jarige leeftijd. Hij schreef heel wat hits voor Elvis Presley, alsook voor The Rolling Stones, Barbra Streisand, The Beatles en vele andere artiesten. Leiber werkte vaak samen met zijn goede vriend Mike Stoller.

 • 2011

  Nick Ashford overlijdt op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van keelkanker. Samen met zijn echtgenote Valerie Simpson schreef de Amerikaanse songwriter door de jaren heen heel wat hits voor ander andere Diana Ross, Gladys Knight, The Supremes, Chaka Khan. Zelf had Nick in de jaren 80 samen met zijn vrouw een dikke hit met het liedje Solid.

 • 1998

  De single “Never Ever” van All Saints, hun Amerikaanse doorbraak, komt op de 4de plaats in de Amerikaanse hitlijst. Op dit moment neemt de groep deel aan het V98 festival in Leeds. (ze spelen ook op de tweede dag van het festival, in Hylands Park in Chelmsford, Essex)

 • 1998

  De Ace Of Base-versie van het Bananarama-nummer "Cruel Summer" bereikt een 19de plaats in de Engelse hitlijst en in Amerika een 10de plaats, terwijl de single "Flowers" zijn hoogtepunt in de Engelse hitlijst kent op de 15de plaats

 • 1981

  Rubberen Robbie stond 3 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40 met De Nederlandse Sterre Die Strale Overal. De band Rubberen Robbie bestond uit precies dezelfde leden als de rockgroep Catapult uit Leiden en omgeving, en bracht nummers uit die niet pasten bij het imago van Catapult, meestal in het leids dialect.

 • 1981

  AC/DC is de publiekstrekker tijdens het Monsters Of Rock festival in Castle Donington, Leics., goed voor 65.000 toeschouwers

 • 1970

  Nadat ze in 1969 de S achteraan hun naam hadden laten vallen, stonden de jongens van Golden Earring in augustus en september 1970 5 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40 met Back Home.