You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2016

  Pete Burns, zanger van Dead Or Alive, overlijdt op 57-jarige leeftijd. In de jaren 80 scoorde de Britse Band Dead Or Alive hits met onder andere "You Spin Me Round" en "Lover Come Back To Me". Burns stierf aan de gevolgen van een hartaanval.

 • 2014

  Alvin Stardust overlijdt op 72-jarige leeftijd. In ons land is de Britse zanger wellicht het meest gekend van de hit Pretend, waarmee hij in de jaren zeventig de hitparade haalde. Een andere grote hit van hem was Jealous Mind, dat in 1973 op één stond in het Verenigd Koninkrijk. Stardust, die in het dagelijkse leven Bernard Jewry heette, zong ook My Coo Ca Choo en I fell like Buddy Holly. Niet zo lang voor zijn dood was bij Stardust uitgezaaide prostaatkanker aangetroffen. Vlak daarvoor had hij aangekondigd voor het eerst in dertig jaar een nieuwe plaat te zullen opnemen.

 • 2011

  John Makin, een Britse zanger die in Brussel woonde en eind jaren 90 als Mister John met de leuke meezinger "Potverdekke! It’s great to be a Belgian" een hit scoorde in Vlaanderen, overlijdt op 61-jarige leeftijd.

 • 1994

  Het nummer "Hopelessly" van Rick Astley wordt benoemt tot een van de meest vertolkte nummers van het jaar tijdens de BMI Awards in Londen.

 • 1993

  Het nummer "Hopelessly" van Rick Astley bereikt de 28ste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

 • 1990

  Het AC/DC album “Back In Black” wordt meer dan 10 miljoen keer verkocht.

 • 1982

  Het nummer "House Of The Rising Sun" van The Animals bereikt in de Engelse hitlijst een 11de plaats.

 • 1982

  Het album "Friend Or Foe" van Ant, geproduceerd door And en Pirroni, staat op de 5de plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1976

  Het album "Joan Armatrading", een samenwerking met Glyn Johns, bereikt de tweede plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1965

  Als zoon van een jazzdrummer kreeg Dave Berry de muziek met de paplepel binnengegoten. Dit miste zijn effect duidelijk niet en bezorgde Dave 3 weken lang de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40 met This Strange Effect.