You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

  • 1991

    Al zit Aerosmith nog vast bij Geffen, toch tekenen zij een deal voor 4 albums bij Sony Music die zullen uitgebracht worden in 1995 en waarvoor naar het schijnt reeds 10 miljoen dollar per album op voorhand wordt betaald. De gemiddelden leeftijd van de groepsleden is meer dan 45 jaar op het moment dat de overeenkomst ingaat.

  • 1977

    Elvis Presley sterft in Mephis op 42-jarige leeftijd. Hij wordt de King Of Rock & Roll genoemd en geldt als een van de meest populaire en invloedrijke artiesten van de 20e eeuw. Hij overleed in de badkamer van zijn huis, officieel door een hartstilstand, maar later zal na autopsie blijken dat zijn lichaam sporen van meerdere soorten pillen bevat.

  • 1969

    Het duo Zager & Evans uit Lincoln, Nebraska waarschuwde in ‘In The Year 2525’ voor de gevaren van de technologie, en stond 4 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40.