You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2018

  Mario Guccio, zanger van de Belgische groep Machiavel, overlijdt op 64-jarige leeftijd. Guccio was een getalenteerde muzikant en scoorde samen met Machiavel met onder andere "Fly".

 • 2017

  Adèle Bloemendaal overlijdt op 84-jarige leeftijd. Vooral in de jaren 70 was de Nederlandse zangeres, actrice en comédienne een grote bekendheid in haar thuisland. Zij kreeg de kans om tv-shows te maken en daar genoot ze ten volle van. Ook in het theater was Bloemendaal een grote ster.

 • 1992

  Tori Amos treedt op tijdens het jaarlijkse Midem festival in het Palais des Festivals in Cannes, Frankrijk.

 • 1984

  Love Me Just A Little Bit More van de Dolly Dots staat 1 week lang op 1 in de Nederlandse Top 40. Het was de grootste hit die de band die de band in Nederland had.

 • 1967

  Het laatste album van de orignele Animals, "Animalisms", deels op genomen tijdenshun laatste Amerikaanse tournee, bereikt een 33ste plaats in de Amerikaanse hitlijst. Burdon vestigt zich met de nieuwe Animals in Californië. Deze groep tekent een contract bij MGM Records, zowel voor Engeland als Amerika.

 • 1967

  I’m A Believer zongen de Monkees in januari 1967, en dit geloof hield 3 weken lang stand op 1 in de Nederlandse Top 40.