You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2016

  Komiek Gaston Berghmans overlijdt op 90-jarige leeftijd. Het talent van Berghmans werd ontdekt toen hij bij een korfbalclub was. Berghmans had toen al een leuke sketch gemaakt en uitgewerkt en werd al snel in contact gebracht met Jaak De Voght die lange tijd de belangen van Berghmans behartigde. Eind jaren 50 kwam Gaston Berghmans voor het eerst op tv. De toenmalige BRT liet hem al moppen vertellen. Toen al kende hij Leo Martin en toen Leo in de jaren 60 met een eigen orkest begon, nodigde hij Leo regelmatig uit om voor de nodige humor te zorgen. In 1968 nam de baas van "Het Witte Paard" in Oostende Berghmans in vaste dienst. Vanaf 1972 gingen Gaston & Leo altijd samen sketches brengen. Haast tegelijkertijd dook het duo ook op televisie op. De toenmalige BRT gaf Gaston & Leo veel kansen en die greep het duo telkens met beide handen. Ook op het grote doek schitterden Gaston & Leo. Denk maar aan films als "Zware Jongens" en "Paniekzaaiers". Ondanks het succes op de openbare omroep verhuisden Gaston & Leo naar VTM waar ze heel wat programma's maakten.

 • 2015

  Dimitri Van Toren overlijdt op 74-jarige leeftijd. De Nederlandse kleinkunstzanger scoorde vooral in de jaren 70 hits met liedjes als "He Kom Aan" en "Een lied voor kinderen"; Een ander bekend nummer van de zanger was "Jij bent de mooiste".

 • 2011

  De Australische acteur Bill Hunter overlijdt op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hunter speelde in heel wat films mee waaronder Queens of the Desert maar was ook in onder andere Skippy en Dynasty te zien. Hunter was gedurende 50 jaar acteur.

 • 2008

  De Nederlandse acteur Bert Andre steft na een slopende ziekte op 67-jarige leeftijd. Bert was zowel toneel- als televisieacteur. Hij speelde rollen in o.a. Matroesjka’s, Flikken, Thuis, Aspe, Wittekerke. Echt bekend werd hij als de op seks beluste buurman in de Flodder-films. Hij leed al geruime tijd aan leukemie

 • 2006

  Willem van Beusekom, algemeen directeur van de Nederlandse Programma Stichting (NPS), is in het Lucas ziekenhuis in Amsterdam overleden aan de complicaties na een darmoperatie, die hij enkele weken daarvoor onderging. Willem van Beusekom ontpopte zich tijdens zijn directeurschap vooral als de diplomaat die hij ooit wilde worden.

 • 1991

  Paula Abdul geeft op NBC-TV een interview weg aan Maria Shriver.

 • 1980

  Het album "Me, Myself, I" van Joan Armatrading bereikt een 5de plaats in de Engelse hitlijst.

 • 1977

  You’re My World van Guys ‘n’ Dolls stond 2 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40. Deze groep werd opgericht als Britse tegenhanger van Abba. Leden van de band waren onder andere Dominic Grant en Julie Forsyth, die na het uiteenvallen van de band verder gingen als Grant & Forsyth.