You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2016

  De Amerikaanse bluegrassmuzikant en zanger Ralph Stanley overlijdt op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van huidkanker. De banjovirtuoos stond mee aan de wieg van de populariteit van de bluegrassmuziek in de VS. Samen met zijn broer Carter Stanley vormde hij The Stanley Brothers en de groep Clinch Mountain Boys. Hun bekendste liedjes waren I'm a Man of Constant Sorrow en The Lonesome River. De muziek van Stanley kwam wereldwijd opnieuw onder de aandacht in de film O Brother, where art thou? van de broers Coen.

 • 2015

  Na een moedige strijd tegen keelkanker overlijdt de Nederlandse muzikant en schrijver Thé Lau op 62-jarige leeftijd. Thé Lau is het meest bekend van zijn nummers 'Blauw' en 'Iedereen is van de Wereld'.

 • 2015

  De Amerikaanse acteur Dick Van Patten overlijdt op 86-jarige leeftijd. Dick was vooral bekend als acteur in verschillende theaterstukken en speelde mee in een heel pak films en tv-series. Zo kan je hem onder meer kennen van zijn rollen in The Love Boat, Happy Days, That '70s Show en Arrested Development die trouwens ook bij ons in Vlaanderen te zien waren.

 • 2011

  Peter Falk, die jarenlang de rol van inspecteur Columbo speelde, overlijdt thuis op 83-jarige leeftijd. Falk won in zijn loopbaan als acteur diverse Emmy Awards die hij kreeg voor zijn rol van inspecteur Columbo in de gelijknamige serie. De acteur had al een hele tijd Alzheimer.

 • 2006

  Aaron Spelling overlijdt op 83-jarige leeftijd in zijn villa in Los Angeles, waar hij sinds een beroerte op 18 juni verbleef. Op zijn palmares staan o.a. Charlie’s Angels, Dynasty en Starsky and Hutch, maar ook Beverly Hills 90210 waarin zijn dochter Tori Spelling haar opwachting maakte.

 • 1997

  Het album "18 Till I Die" van Bryan Adams behaalt platina, uitgereikt door het RIAA.

 • 1995

  Bryan Adams ontvangt de Internationale Award tijdens de Nordoff Robbins Music Therapy Lunch die plaatsvond in het Intercontinental Hotel in Londen.

 • 1990

  What’s A Woman van Vaya Con Dios belandt voor 3 weken op 1 in de Nederlandse Top 40. Het nummer stond op het tweede album van de band, dat de titel Night Owls meekreeg.

 • 1984

  De flamboyante Mark Almond, die bekend werd met David Ball als het duo Soft Cell, staat in Engeland op de 52ste plaats met zijn eerste solosingle "The Boy Who Came Back". Eerder had hij reeds in 1982 het album "Untitled" opgenomen, in 1983 het album "Torment And Toreros" in de stijl van Soft Cell, onder de naam Marc & The Mambas.