You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2018

  Manfred De Graaf uit Zeg ‘ns AAA overlijdt op 79-jarige leeftijd. Van 1981 tot 1993 speelde hij de rol van dokter Lansberg in de legendarische Nederlandse sitcom. De Graaf was al lang ongeneeslijk ziek. Enkele weken voor zijn heengaan overleed ook al zijn tegenspeelster Sjoukje Hooymayer.

 • 2011

  Filmregisseur Ken Russell overlijdt op 84-jarige leeftijd. Hij stond bekend als een controversieel iemand, die het naakt in z’n films niet schuwde. De bekenste werken van Russell zijn onder andere Women in Love en Tommy, de rockopera over The Who.

 • 1993

  Het nummer "Goodbye" van Air Supply komt in de Engelse hitlijst op de 66ste plaats. Het nummer is afkomstig van het album "The Vanishing Race", geproduceerd door Humberto Gatica en wordt gesteund door een wereldtournee.

 • 1991

  Aerosmith neemt deel aan een MTV-verjaardagsspecial op ABC-TV. Zij geven een vooraf opgenomen versie van hun ballade “Dream On” waarop ze worden begeleid door een 60-koppig orkest onder leiding van Michael Kamen.

 • 1982

  Het album "The Singles : The First Ten Years" van ABBA behaalt de eerste plaats in de hitlijst in Engeland.

 • 1976

  Greatest Hits van ABBA komt op de 48ste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

 • 1976

  Abba voerde 2 weken lang de Nederlandse Top 40 aan met Money, Money, Money, dat net als Dancing Queen afkomstig was van het album Arrival.

 • 1971

  Met Without A Worry In The World had Rod McKuen voor de 2de maal op 2 maanden tijd de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 in handen. Na 1 weekje moest het deze positie weer afstaan. Rod McKuen nam in zijn goedgevulde carrière meer dan 200 albums op, en ontving wereldwijd maar liefst 63 gouden en platina platen.

 • 1971

  Paul Anka, die opnieuw een contract getekend heeft met Buddah Records, haalt met "Do I Love You" een 53ste plaats in de Amerikaanse hitlijst.

 • 1965

  Het album "Animals Tracks" van The Animals staat op de 57ste plaats in de Amerikaanse hitlijst.