You are here

Dag op dag

Wat gebeurde er dag op dag x aantal jaar geleden? Iedere dag zorgt deze pagina weer voor enkele nieuwe verrassingen of zaken die jij misschien vergeten was. Wie kwam er x aantal jaar geleden op één terecht in de hitparade? Wie overleed er x aantal jaar geleden? Of beter nog: wie is er vandaag x aantal jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt? Dag op dag zorgt ervoor dat de geschiedenis uit de showbizz niet verloren gaat. Hebben we iets over het hoofd gezien? Laat het ons weten en wij vullen de inhoud met plezier toe.

 • 2014

  Peaches Geldof is de dochter van Bob Geldof en Paula Yates, ze sterft onverwacht op 7 april 2014 op 25 jarige leeftijd. Ze laat een man en 2 kindjes na.

 • 2010

  Dynasty-acteur Christopher Cazenove overlijdt op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van een bloedvergiftiging, die hij twee maanden eerder had opgelopen. Cazenove was bij het grote publiek bekend als Ben Carrington in de tv-serie Dynasty. Ook was hij te zien in enkele tientallen films, waaronder 3 Men and a Little Lady, A Knight’s Tale en Hotel Babylon welke vorig jaar nog uitkwam.

 • 1993

  Aerosmith wint in de categorie Uitmuntende Rock Band en Uitmuntende Mannelijke Zanger (Tyler) en de Right To Rock-categorie tijdens de 7de editie van de jaarlijkse Boston Music Awards die plaatsvonden in het Wang Center..

 • 1990

  Marco Borsato wint in Nederland de Soundmixshow met het nummer At This Moment van Billy Vera.

 • 1986

  I Know Him So Well, hit uit de musical Chess wordt op de 31ste editie van de Ivor Novello Awards in het Grosvenor House Hotel te Londen, uitgeroepen tot best verkochte A-kant van 1985

 • 1979

  Aerosmith neemt deel aan het Californian Music Festival in het Memorial Coliseum in Los Angeles en treedt op voor 110.000 toeschouwers, samen met Van Halen, Cheap Trick, Ted Nugent en de Boomtown Rats.

 • 1979

  De jongens van Racey voeren 2 weken lang de Nederlandse Top 40 aan met Lay Your Love On Me. De plaat bleef steken op 3 in het Verenigd Koninkrijk, maar belandde ook op 1 in onder andere Australië en Nieuw-Zeeland. Van alle platen die ze uitbrachtten, verkocht Racey in totaal zowat 5 miljoen exemplaren.

 • 1973

  Mort Shuman, echte naam Mortimer, die in 1936 geboren werd in Brooklyn en nummers schreef voor o.a. Elvis Presley, stond in april 1973 zelf 3 weken lang op 1 in de Nederlandse Top 40 met Le Lac Majeur.

 • 1962

  Het eerste nummer van Paul Anka bij RCA Records, "Love Me Warm And Tender" bereikt een 12de plaats in de Amerikaanse hitlijst en brengt Anka ook terug in de Engelse hitlijst, op nummer 19.