You are here

Bio: The Everly Brothers

The Everly Brothers

The Everly Brothers vormden een bekend zangduo, ze bestonden uit: Isaac Donald ("Don") Everly (Brownie, Kentucky geboren op 1 februari 1937) en Philip ("Phil") Everly (Chicago, Illinois, geboren op 19 januari 1939, Philip Everly overleed op 3 januari 2014. The Everly Brothers werden behalve door rock-'n-roll beïnvloed door popmuziek en country. The Everly Brothers zijn vooral bekend geworden door de samenhangende harmonieuze zangpartijen.

Ze zijn vooral bekend door een heleboel hits die nu nog bekend in de oren klinken zoals: "Bye Bye Love", dat werd een enorme hit in 1957. Ze waren actief op muzikaal niveau van 1957 tot 1973. Probeerde het daarna ook solo maar dit lukte minder goed en kwamen opnieuw samen als 'The Everly Brothers' van 1983 tot 1988.

Sinds 1988 zijn er van deze groep geen singles meer verschenen maar werkte ze wel nog mee aan verschillende andere muzikale projecten. Zo zongen zij in 1986 de achtergrondpartij in van het lied 'Graceland' van het gelijknamig album van Paul Simon.

Phill Everly werd uiteindelijk 74 jaar.

Muziek van The Everly Brothers

Album Uitvoerder
Bye Bye Love The Everly Brothers
It's Everly Time The Everly Brothers
The Everly Brothers Best Songs 25 Hits The Everly Brothers
The Golden Hits Of The Everly Brothers The Everly Brothers