.
News Image

Zoon Ann Pira kritiek in ziekenhuis

Zoon Ann Pira en Herbert Bruynseels zwaargewond in ziekenhuis.


Het was ondanks het mooie weer niet meteen een prettig weekend voor actrice Ann Pira en presentator Herbert Bruynseels. Zaterdagochtend kregen zij te horen dat hun zoon zwaargewond opgenomen was in het ziekenhuis. De 17-jarige Stanislas Bruynseels is de zoon van Thuis-actrice Ann Pira en radio-presentator Herbert Bruynseels. Ann Pira en Herbert Bruynseels waren jarenlang getrouwd maar dat huwelijk is ondertussen al heel wat jaren ontbonden. Dat neemt echter niet weg dat ze niet meer met elkaar spreken. Vooral nu zal dat nodig zijn want hun 17-jarige zoon Stanislas ligt momenteel in kritieke toestand in het universitair ziekenhuis van Luik.



De Paasvakantie is voor veel jeugdverenigingen de ideale periode om wat tijd met elkaar door te brengen en om het jaarlijkse zomerkamp voor te bereiden. Dat was ook het opzet van het kamp van de scouts van Duffel. De afgelopen dagen vertoefden zij in het Luxemburgse plaatsje Gouvy, niet ver van het plaatselijke station. Daar gebeurde zaterdagochtend een dramatisch ongeval. Stanislas Bruynseels en één van zijn vrienden waren al vroeg wakker en om 5 uur in de ochtend besloten beiden om het kamp te verlaten. De twee vrienden trokken erop uit en kwamen in het station van Gouvry terecht. Beide jongens besloten om op een locomotief te klimmen. Dat verliep probleemloos maar toen de twee besloten om weer naar beneden af te dalen, speelde zich een drama af. Stanislas raakte de bovenleiding en werd geëlektrocuteerd. De vriend van Stanislav liep meteen weer richting het kamp waar hij de anderen wekte en de hulpdiensten verwittigd werden. Zowel de brandweer als de spoeddienst van het ziekenhuis kwamen ter plaatse en er werd besloten om Stanislas via een helikopter af te voeren naar het universitair ziekenhuis van Luik waar ze een afzonderlijk brandwondencentrum hebben. Daar ligt Stanislas nog steeds in kritiek toestand. Waarom hij en zijn vriend op de locomotief zijn gekropen is niet duidelijk. Stanislas, die leider is bij de scouts van Duffel, zou het niet als weddenschap gedaan hebben.



De ouders van Stanislas werden meteen verwittigd en die reageerden vol ongeloof op het bericht. Stanislas werd een tijdje geleden leider bij de scouts van Duffel. Daar zette hij zich met hart en ziel in voor de jongeren. Stanislas is daar leider van de kapoenen, kinderen tussen 6 en 8 jaar. Ann Pira en Herbert Bruynseels hopen snel goed nieuws te krijgen over de toestand van hun zoon. Voor hen zijn het geen al te prettige tijden. Stanislas is één van hun kinderen en ze zien hem liefst van al gezond en wil thuiskomen. Stanislas was vorig jaar trouwens als Filip De Schone te zien in de Sint-Gummarusommegang in Lier, een ommegang die slechts om de 25 jaar door de straten van Lier trekt.