.
News Image

Yvette uit Thuis is dood

Welk geheim vertelde Yvette aan Kaat?


De kijkers van Thuis op Eén pinkten dinsdagavond een traantje weg bij het afscheid van Yvette De Schryver. Geen afscheid door de deur met de koffers in haar hand maar wel een definitief afscheid want Yvette is dinsdagavond thuis op haar ziekbed overleden. Maar niet zonder dat ze haar kleindochter Kaat nog iets vertelde. Alleen jammer voor de kijker dat niet te horen was wat Yvette één minuut voor zij definitief de ogen zou sluiten nog aan Kaat vertelde. Was het een groot geheim of was het bericht van geen belang? De toekomst zal het uitwijzen.



Dat Chris Boni uit Thuis zou verdwijnen was al enkele maanden duidelijk. De actrice kreeg in het voorjaar van dit jaar te horen dat de rol van Yvette De Schrijver geschrapt zou worden. Thuis wil een afspiegeling zijn van het leven en het komen en gaan van personages maakt daar deel van uit. Yvette De Schrijver is sinds 2001 een vaste rol in THUIS. Om een nieuwe wending te geven aan de verhaallijn, zou de rol van Yvette in het najaar ten einde lopen. En dat einde kwam er al op dinsdagavond 18 oktober. Dat het zo snel zou gaan had niemand zien aankomen. Spijtig nieuws voor de fans van Yvette.



Yvette voelt haar einde dichterbij komen en staat erop dat Simonne Frank vraagt om nog één keer naar Yvette te komen. Maar dat betekent dat Simonne naar Frank thuis moet. Ondertussen is Kaat bij Yvette om haar oma te bezoeken. Yvette vertelt Kaat dat het écht niet goed met haar gaat en fluistert haar wat toe. Kaat barst in tranen uit en Yvette moet haar troosten. Even later komen Simonne en Frank toe. De laatste wens van Yvette gaat in vervulling: ze wou sterven met Kaat, Frank en Simonne rond haar bed. “Ik ben content dat ge er alle drie zijt. We zijn compleet, we zijn allemaal samen”, zijn de laatste woorden van Yvette waarna Frank zijn Madame Toertjes nog een laatste keer vast grijpt. RIP Yvette en wat een einde voor Thuis.