.
News Image

Yvan Brunetti is terug!

Yvan Brunetti verrast met nieuwe single.


In 1982 scoorde Yvan Brunetti zijn eerste hit met het wondermooie Zonder Jou. De Vlaamse muziekwereld stond in die tijd op een laag pitje maar de vrije radio's van toen zorgden ervoor dat Vlaamse artiesten toch een platform kregen. Het was de start van een mooie carrière voor Yvan Brunetti die later nog hits zou scoren met Geven en nemen en Weet je wat ik doe. In de beginjaren van VTM was Yvan te horen op vele tientallen singles. Yvan verzorgde de backings op singles van onder andere Good Shape, Luc Steeno, Micha Marah, Mama's Jasje, Danny Fabry, Willy Sommers en vele anderen.

Mede dankzij de opmars van VTM nam Yvan de draad weer op en nam hij liedjes als De eerste sneeuw, Ze danst weer met mij en Kussen kan geen kwaad op. Na het verdwijnen van de wekelijkse uitzendingen van 10 om te zien verdween ook Yvan Brunetti van het podium. Hij besloot om te gaan solliciteren bij De Lijn en als je geluk hebt, kan je je in het Leuvense veilig met de bus laten voeren voor de zanger.

Yvan bleef echter zingen en heeft thuis een eigen opnamestudio. Het was daar dat hij een tijdje geleden de nieuwe single Wit in m'n hart. Het stemgeluid van Yvan is uiteraard wat veranderd maar je zal zijn stem meteen herkennen als je de single beluistert via onderstaande link.

Yvan nam het nummer in zijn vrije tijd op, niet meteen met de bedoeling om het liedje op single uit te brengen. Ik geef toe, ik heb een tijdje getwijfeld of ik dit nummer aan de buitenwereld zou laten horen. Maar toen familie, vrienden en kennissen enkele flarden van mijn splinternieuwe nummers hoorden, vonden het zo'n zonde dat ik hier niets mee deed. Ze hebben me uiteindelijk overtuigd om te stap te wagen... Wie niet waagt, niet wint. Wij zijn alvast bij met het feit dat Yvan Brunetti de stilte doorbroken heeft.

Bio van Yvan Brunetti

Meer Over:

Yvan Brunetti

Meest recente foto’s van VTM, 10 om te zien, Luc Steeno, Good Shape, Micha Marah, Mama's Jasje, Danny Fabry en Willy Sommers: