.
News Image

Willy Sommers trekt naar de culturele centra

Willy gaat vanaf oktober op tournee.

Naar eigen zeggen krijgt Willy zodanig veel verzoekjes om terug zijn oude nummers te zingen, dat hij er nu een hele tournee aan wijdt. Vanaf oktober trekt hij naar de culturele centra met een show waarin hij enkel liedjes uit de eerste 10 jaar van zijn carrière zal zingen, nl. van 1971 tot 1981. Het is de bedoeling om in 2015-2016 een toernee te plannen met nummers van 1982 tot 1992.

In "Het erfgoed van Willy Sommers" zal Willy niet enkel zijn grote hits van toen zingen, zoals "Sympathie is geen liefde" en "Zeven anjers, zeven rozen", maar ook onbekendere nummers. Zo zal ook "Tania" aan bod komen, het B-kantje van Willy's eerste single.

Aan Het Laatste Nieuws verklapt Willy dat het niet enkel om muzikaal grasduinen gaat. "Het opzet is zo dat er tijdens de show ook oude foto's geprojecteerd zullen worden. Aan de hand daarvan vertel ik dan een opmerkelijk verhaal uit mijn carrière. De hele show moet een beetje dat gevoel ademen. Daarom kies ik bewust niet voor achtergrondzangeressen of een lichtshow. Enkel een nieuwe live-band die ik speciaal heb opgetrommeld."

Bio van Willy Sommers

Meer Over:

Willy Sommers