.
News Image

Welk kookboek is terug van weggeweest?

Het kookboekje De Basis uit de gekende trilogie samen met Het Product en Het Gerecht werd in 2004 door Tony Le Duc uitgegeven en is jarig. Tien jaren als klassieker met succes door het leven.

De Basis werd in 2004 door het toenmalige duo Tony Le Duc en Filip Verheyden op de kookboekenmarkt geplaatst. Het boekje oogstte instant succes door de sobere inhoud en de no-nonsense aanpak. Het boekje werd in dat jaar door de Vlaamse en Nederlandse pers omschreven als een ‘nieuwe wind’ in de culinaire boekenuitgaves en internationaal werden de vertalingen The Basics, Die Basis en La Base meerdere malen met culinaire onderscheidingen bekroond en kreeg het de bijnaam ‘Little black sexy thing’.

Van de Nederlandstalige versie van De Basis werden er in de loop van tien jaren en verdeeld over 10 herdukken meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Het boekje werd vertaald in het Frans, het Engels, het Duits en er werd een aangepaste versie voor de Amerikaanse markt gemaakt. Samen met Het Product en Het Gerecht vormden ze een populaire trilogie waarvan in totaal in de 5 taalversies meer dan 350.000 zwarte boekjes met goud op snee een enthousiaste of een beginnende kookliefhebber vonden.

Een kookboek dat zeker niet mag ontbreken in je collectie!