.
News Image

Wat als de Europese Unie faalt?

Een experiment lekt uit: wat als de Europese Unie niet het beste met ons voor blijkt te hebben? Dat is het uitgangspunt van De nummers, het spannende thrillerdebuut van Chantal van Mierlo.

Wanneer Sara ’s nachts uit een autowrak wordt bevrijd, realiseert ze zich niet meteen dat haar redder daarbij vreemde keuzes maakt. In plaats van haar bij een ziekenhuis af te zetten, neemt de zwijgzame Chris haar mee naar zijn schuilplaats diep in de Belgische Ardennen. Hij verzorgt haar verwondingen, maar houdt haar tegelijkertijd op afstand. Sara zit vol vragen. Waarom verschanst hij zich in de bossen? Is hij op de vlucht? Klopt het dat er andere mensen zijn die ze niet mag zien? Weer thuis in Utrecht heeft ze er moeite mee haar leven op te pakken. Al snel wordt duidelijk dat haar verblijf in de Ardennen nog een nasleep krijgt. Ze wordt geschaduwd, maar wie achtervolgt haar en hoe groot is de macht waartegen ze vecht?

Vernuftige wendingen in een hoog tempo vormen de basis voor de sterke plot van De nummers. Een opvallend debuut dat meteen enorme indruk maakt.

Chantal van Mierlo (Boxtel, 1979) verhuisde in 2001, na het afronden van haar studie International Business, naar Duitsland. Daar werkte ze in diverse functies in marketing en PR. Ze was hoofdredacteur van een internationaal customer magazine. Van Mierlo werkt op dit moment aan haar tweede thriller.