.
News Image

VRT lanceert videospeler VRT NU op 30 januari

En nog meer digitale plannen voor 2017.


Op maandag 30 januari kan de Vlaming kennis maken met VRT NU, het online platform waar alle programma’s van de publieke omroep bekeken en herbekeken kunnen worden. Dat heeft gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts vandaag bekend gemaakt. Later dit voorjaar wordt ook VRT NWS gelanceerd. Hieronder vind je meer informatie en een eerste kennismaking met de stijl van VRT NU en VRT NWS.



VRT NU is het digitaal kijkplatform waarop iedereen, dag en nacht, zijn of haar favoriete programma’s van VRT kan bekijken. Waar je nieuwe programma’s kan ontdekken, wanneer je maar wil en het is bovendien helemaal gratis. Voor wie wil, is hier een groot gebruikscomfort.

Heb je over een programma gehoord van vrienden, familie of collega’s, of heb je iets opgepikt via sociale media? Als je snel een programma wil vinden en bekijken, dan biedt VRT NU de oplossing. Je hoeft niet meer te weten wanneer of waar iets uitgezonden is: er is één plaats voor al de programma’s van onze televisienetten en een selectie video’s van onze radionetten.

VRT NU zit helemaal in het nu, met live-programma’s of programma’s tot een maand na uitzending. Bovendien vind je er ook een selectie programma’s uit het archief die nu opnieuw actueel zijn, op die manier wordt VRT NU een plek die wil inspelen op ontdekking. Wie bijvoorbeeld de recentste aflevering van Thuis komt bekijken, kan ook aanbod ontdekken van Canvas of de radiozenders.

VRT NU wordt gelanceerd als een website (vrtnu.be) en in de loop van 2017 verder uitgebouwd, onder meer met apps.



VRT NWS wil meer dan ooit hét nieuwsmerk van Vlaanderen worden, dat naast zijn vertrouwd publiek spontaan aansluiting vindt bij een nieuwe generatie van digital natives. Een breed nieuwsmerk waar iedereen iets van z'n gading vindt. Later dit voorjaar stopt deredactie.be en start vrtnws.be. Vanaf dan zal VRT NWS altijd en overal herkenbaar zijn voor wat onze nieuwsdienst brengt, op radio, tv en online.