.
News Image

Voor 3 dansers eindigde SYTYCD al in de eerste live

20 kandidaten wisten zich te plaatsen voor de liveshows van So You Think You Can Dance maar in de eerste 2 dansshows worden ze al onmiddellijk uitgedund en moeten telkens 3 dansers onverbiddelijk de wedstrijd verlaten...


Als opener van de eerste liveshow van So You Think You Can Dance in de AED Studio’s in Lint dansten alle 20 een groepschoreografie van hoofdchoreograaf Roy Julen op een stevige mix van stijlen met ook wat nostalgie voor de dansers met een stukje riverdance uit de Ierse bootcamp. Nadien werd de groep opgesplitst en brachten de eerste tien kandidaten hun choreografie per koppel. De andere tien dansers zien we volgende week terug in de tweede liveshow.



De hiphoppers Fabio uit Maasmechelen, Malik uit Boom, afro-hiphopster Nadine uit Jette, Adil uit Tilburgde moderne danseressen Marrit en Sarah uit Nederland, Morgane uit Zedelgem en de amper 17-jarige Julie uit Haacht kregen nog het gezelschap van de Nederlandse hippe jazzdanser Jorge en moderne danser Dane om aan te treden in de eerste liveshow.



Morgane & Adil openden met een knappe hiphopchoreo van Vincent Vianen op het nummer “She Came To Give It To You” van Usher.



Nadine & Dane waren de volgende aan de beurt met een energieke jive van de hand van choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan op muziek van ”Runaway Baby” van Bruno Mars.



Sarah & Jorge kregen dan weer een jazz choreografie opgelegd van Laurent Flament op het nummer “Four Five Seconds” van Rihanna ft Kanye West.



De 17-jarige Julie & Malik mochten zich daarna bewijzen in een moderne dans choreo van de hand Isabelle Beernaert op de akoestische versie van het nummer “Firestone ft Conrad Sewell” van Kygo.



Als laatste van deze eerste live was het de beurt aan Marrit & Fabio met een stevige hiphop op “Bang Bang” van Jessie J, Nicki Minaj & Ariana Grande op een choreografie van hiphopchoreograaf Steeve Austin.



Daarna was het de beurt aan de kijkers om te bepalen welke twee koppels rechtstreeks door mochten naar de volgende ronde. De 6 dansers van de koppels met de minste punten moesten zich voor de jury nog een keer bewijzen in een ‘Dance For Your Life’, een ultieme solo van 30 seconden. Zowel in liveshow 1 als 2 moet de jury dan meteen drie van die zes dansers in de gevarenzone naar huis sturen.



De kijker besliste de vrijstelling te geven aan de koppels Julie & Malik en Marrit & Fabio.



Morgane, Adil, Nadine, Dane, Sarah en Jorge mochten zich meteen opwaken voor hun ‘Dance For Your Life’. Enkele blonken daarin uit, anderen stelden wat teleur… de jury wikte en woog en stuurde Nadine, Sarah en Adil naar huis, vooral bij deze laatste was de ontgoocheling groot…