.
Katja Retsin en Sverre Denis
zondag 19 november 2023

Vlaanderen Muziekland komt naar Antwerpen

Welke artiesten zijn erbij?

Vlaanderen Muziekland keert dit jaar nog terug: Internationale line-up geeft vorm aan de wintereditie op 29 november 2023. Gavin James (‘The Book of Love’), Snelle (‘Radio’, ‘Smoorverliefd’), Jan Smit (‘Als De Nacht Verdwijnt’) en Gers Pardoel (‘Bagagedrager’, ‘Louise’) en vele anderen zijn erbij.

Afgelopen zomer was Vlaanderen Muziekland, het muziekprogramma met de populairste artiesten van het moment, helemaal terug. En hoe! Exact negen jaar na de laatste uitzending blies Pickx+ nieuw leven in het muzikale concept met een extatisch publiek tot gevolg. Doorheen de zomermaanden trokken hosts Katja Retsin en Sverre Denis samen met de top van de Vlaamse muziek naar acht verschillende steden, waar de pleinen vaak maar net groot genoeg waren voor de enthousiaste muziekliefhebbers. Door weer en wind stonden ze er telkens weer. Door en voor die bijna 50.000 toegewijde Vlaanderen Muziekland-fans komt het programma nog dit jaar terug met een heuse wintereditie. Op 29 november 2023 zakt de impressionante line-up, bestaande uit toppers uit binnen- en buitenland, af richting Antwerpen om er maar liefst drie afleveringen op te nemen. Naast MAKSIM, Sandra Kim, Gio Kemper, Anouk Matton en Stan Van Samang, zetten ook Gavin James (‘The Book of Love’), Snelle (‘Radio’, ‘Smoorverliefd’), Jan Smit (‘Als De Nacht Verdwijnt’) en Gers Pardoel (‘Bagagedrager’, ‘Louise’)* het Theaterplein vanaf 18u in vuur en vlam. Net voor zij van wal steken, verwelkomen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) de bezoekers in hun stad. Wie live niet aanwezig kan zijn, geen nood, de uitzendingen zijn te volgen via Pickx+ op 14, 21 en 28 december 2023.

De zomer van 2023 was er één overspoeld door muziek. Vele muziekprogramma’s kenden een nieuwe editie, maar voor de fans van Vlaanderen Muziekland was het extra bijzonder. Na een pauze van maar liefst negen jaar konden zij opnieuw genieten van hun favoriete zomerprogramma, live én op TV. Pickx+, de premium tv-zender van Proximus, hadden ze daarvoor te danken. Een alom gekend concept in combinatie met de beste Vlaamse artiesten en twee charmante hosts, zorgden voor een geslaagde Vlaanderen Muziekland-tournee. Bijna 50.000 toeschouwers genoten met volle teugen van de revival en dat in acht verschillende steden. Omdat het enthousiasme bij het publiek, de crew en de artiesten zo groot was, was een jaar wachten tot een nieuwe editie ondenkbaar. Daarom pakt Pickx+ opnieuw groots uit. Op woensdag 29 november 2023 wordt vanaf 18u op het Antwerpse Theaterplein (overdekt) Vlaanderen Muziekland Winter opgenomen.
Niet alleen Vlaamse topartiesten zoals Anouk Matton, Jelle Van Daele, Gene Thomas, Stan Van Samang, Sandra Kim en Wim Soutaer geven er het beste van zichzelf, maar ook internationaal muzikaal talent reist af naar Antwerpen. De Ierse singer-songwriter Gavin James, die in ons land bekend werd met zijn monsterhit ‘The Book of Love’ zal voor de nodige sfeer en romantiek zorgen. Maar ook onze Nederlandse vrienden - die al lang geen introductie meer nodig hebben - Snelle, Jan Smit en Gers Pardoel* houden het publiek warm. Niet tijdens een gezellige knuffelsessie, wel door de benen los te gooien met de beste meezingers. Alvorens het feest met deze topartiesten losbarst, nemen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Schepen van Cultuur Nabilla Ait Baoud (N-VA) het woord om de aanwezige muziekliefhebbers welkom te heten in Antwerpen.

Ook voor wie de winterse kou toch te uitdagend zou zijn, is er goed nieuws. Vlaanderen Muziekland Winter zal opnieuw te volgen zijn op Pickx+. Drie maal feest zelfs, want er worden meteen drie gezellige en sfeervolle afleveringen opgenomen. De eerste aflevering heeft een winterse vibe en is te zien op donderdag 14 december 2023 om 22u00. Winter staat natuurlijk synoniem voor Kerst dus op donderdag 21 december 2023 zijn om 22u00 de allerleukste kerstliedjes te horen. Op donderdag 28 december 2023 om 22u sluit Pickx+ de wintereditie af met een uitzending waarbij alles in het teken staat van Nieuwjaar. Een gepastere manier om het jaar af te sluiten is er niet!

*Dit is een deel van de line-up die voorzien is in functie van de opnames. Uiteraard is de finale line-up steeds onder voorbehoud en kan door overmacht last-minute nog wijzigen.

Meest recente foto’s van Katja Retsin, Sverre Denis, Maksim Stojanac, Sandra Kim, Giovanni Kemper, Anouk Matton, Stan Van Samang, Gavin James, Jan Smit en Gers Pardoel: