.
News Image

Vlaamse artiesten slachtoffer van oplichter

Artiesten en fans krijgen nog geld van een collega-artiest.


Afgelopen weekend zou het tweede Kempisch Schlagerfestival plaats vinden in Westerlo. Het evenement werd maanden op voorhand aangekondigd en er zouden optredens zijn van onder andere De Romeo's, Yves Segers, Robby Longo, Lisa del Bo, Bandit, Matthias Lens, Michael Lanzo, Johan Veugelers en Phil Kevin. Maar het feestje ging niet door. Het evenement werd op poten gezet voor de Vlaamse zanger Niels Landers. Hij zou die avond ook zijn eigen cd voorstellen in de Zoerla te Westerlo. Al snel na de aankondiging van de eerste namen werd de affiche gewijzigd. Na een maand - we gaan dan terug naar oktober 2014) verdween Michael Lanzo al van de affiche en daar bleef het niet bij.



Begin december 2014 verdween onder andere accordeonist Johan Veugelers van de affiche maar Matthias Lens nam zijn plaats al snel in. Ook zangeres Lisa del Bo stond mooi op de affiche aangekondigd. Het komt wel vaker voor dat er in aanloop van een evenement extra namen op een affiche verschijnen. Maar enkele weken later werden dan ook nog eens de naam en de foto van De Romeo's van de affiche gehaald. Het leek een tijdje windstil te zijn maar dat was maar stilte voor de storm. Een storm waarbij de artiesten op de affiche en hun fans de dupe zouden zijn.

Enkele weken geleden zette zanger Phil Kevin dit op Facebook: Na de perikelen omtrent een organisatie die geen organisatie bleek te zijn of beter gezegd een poging was om mensen geld afhandig te maken voor een CD-voorstelling van iemand die een artiest probeert te zijn maar eigenlijk zijn eigen collega's, en ik ben zeker niet alleen, afzet door hun te boeken maar NIET TE BETALEN !!! (Nee ik noem uit principe niet die man zijn naam want die publiciteit verdient hij niet !)

Al snel werd duidelijk dat het om Niels Landers bleek te gaan. Deze artiest zou een pak artiesten geboekt hebben en nooit betaald hebben. Het is niet meer dan logisch dat artiesten een voorschot op hun gage krijgen.



Maar dat voorschot kwam er dus niet en dus waren er tal van artiesten die hun optreden annuleerden. De Romeo's waren er al vroeg bij maar ook Robby Longo liet zijn fans weten dat hij er niet zou optreden. Op 4 juli 2015 zal het optreden niet plaats vinden wegens organisatie problemen !! Voor terug betaling tickets gelieve zich bij de organisatie te melden !! Het gaat om het optreden in zaal de zoerla in westerlo schreef de zanger op Facebook. Robby vertelt deze week in Dag Allemaal dat zijn fans ook de dupe zijn van deze zaak want er waren fans die al tickets hadden gekocht en die hun geld niet terug krijgen van de organisator.



Ook Yves Segers hoorde signalen van een organisator die zijn artiesten niet betaalt. Yves vraagt zelf geen voorschot als men hem boekt en had dus geen flauw idee dat er problemen waren. Toen hij hoorde dat die er wel waren, besloot de zanger een andere optreden aan te nemen. Yves had die avond dus toch nog ander werk gevonden en zat in tegenstelling tot Robby Longo die avond niet thuis. Feit is dat de cd-voorstelling van Niels Landers niet door ging in Westerlo.



Op de Facebook van Niels Landers lezen we geen al te prettige commentaren: Geachte Meneer Niels Landers. In plaats van te gaan optreden zou je beter eerst uw bestelling gaan betalen in plaats van mensen op te lichten. Je gaat overal van alles bestellen maar niets betalen. Wij komen alvast binnenkort eens langs naar je optrede........... nu zijn we nog weinig van zeggen niels en houden we ons nog rustig weten nog veel meer of wel je betaal je die man anders leer je ons kennen. Een niet mis te verstane bedreiging aan het adres van Kurt Nielandt uit Herentals, de echte naam van Niels Landers.



En daar blijft het niet bij. Monique Truyens reageert als volgt: zou mijn geld ook terug willen voor vipkaart van 65 eu van zat 4 juli 2015 dat niet doorgaat.

En wat te denken van de reactie van Gunther Vanuytsel? Met spijt zal ik niet aanwezig zijn op je cd-voorstelling, echter weet je wie je wel kan verwachten. Wie waar kaarten gekocht heeft en wie al dan niet aan wie geld moet is 1 ding. Maar stop met het openlijk bedriegen van de gewone mensen die plezier willen maken en willen genieten van de muziek!

Niels ik ga je nog zien en horen via de gepaste kanalen voor de nodige discussie. Ik kan hier genoeg documenten plaatsen om men commentaar te onderbouwen, dus het is geen duimpje zuig zoals er al genoeg gedaan wordt.



En er zijn er nog die veel geld van Niels Landers te goed hebben. Stephane Boyen bijvoorbeeld: Niels Landers is een grote oplichter ik ga mij niet laten doen mij moet hij meer dan 2600€ ik ga hem zoeken de oplichter



En Niels zelf? Die voelde zich begin mei nog goed, getuige daarvan deze reactie: Juist terug thuis van en goed optreden van Davy en Sasha en ook Yves Segers en mijn maatje Steve tielens. Ik heb goede gesprekken gehad met deftige artiesten die wel in mij geloven en die geen messen in mijn rug steken. Die mij ook zeggen dat ik wat meer haar op mijn tanden moet hebben en dat de klanten mijn beter op tijd zouden betalen. En dat ik me door sommige mensen niet in de zak mag laten zetten.

In Dag Allemaal ontkent Niels niet dat hij het geld voor de tickets van het evenement van 4 juli heeft ontvangen maar op aanraden van zijn advocaat betaalt hij voorlopig niets terug. Wordt ongetwijfeld vervolgd.