.
News Image

VIER pakt uit met 'Rijden doe je zo'

Twaalf hopeloze gevallen. Vijf topinstructeurs. Vijf dagen intensieve rijles. Een rijexamen.
Iedereen herinnert zich nog zijn of haar rijexamen. De dag dat je met een mix van plotse stressaanvallen en kinderlijk enthousiasme achter dat stuur moet kruipen. Grommende man op de achterbank. Zweterige handjes bij ‘de manoeuvres’. Wiskundige bedenkingen bij ‘achteruit parkeren’. Paniekaanval en een beetje te veel gas bij ‘vertrekken in bergop’.

In Rijden Doe Je Zo ondernemen twee hopeloze gevallen elke week een ultieme poging om hun rijbewijs te halen. Vijf dagen lang krijgen ze een intensieve begeleiding van een geduldige, ervaren en vooral ijzig kalme rijinstructeur met een opvallende passie voor het vak. Want rijles geven blijkt niet enkel een technische oefening, maar evenzeer en zelfs vaker een stevige psychologische test.

In de eerste aflevering botsen we op Rita en Constance. Rita is een alleenstaande mama met een kindje van drie. Zij heeft haar rijbewijs dringend nodig en deed al 15 keer haar theoretische proef. Aan het praktijkexamen is ze echter nooit begonnen want Rita begint in stresssituaties zo hard te lachen dat ze alle concentratie verliest.

Constance is een jonge modeontwerpster uit Antwerpen en ontdekte tijdens haar opleiding niet alleen dat ze geen rechte lijnen kan tekenen, maar ook dat ze niet rechtdoor kan rijden. Zwalpend van links naar rechts blijkt niet zo ideaal om te slagen op een rijexamen.

Allebei bijgestaan door hun persoonlijke rijinstructeur wacht hen een intensieve training achter het stuur. Maar zullen ze ook slagen voor hun examen?

Rijden Doe je Zo is vanaf maandag 20 april om 21U50 op VIER.