.
News Image

Videohouse registreert het Eurovisiesongfestival

Belgisch televisiebedrijf Videohouse officiële TV partner van het Eurovisiesongfestival in Wenen.


De Belgische tv-faciliteitenleverancier Videohouse haalde het contract binnen voor het registreren en doorstralen van de 60° editie van het Eurovisiesongfestival in Wenen. 3 volledig uitgeruste TV-wagens en een 40-koppig technisch team zorgen ervoor dat het festival vanuit de Wiener Stadthalle de Europese huiskamers bereikt.

De glanszege van Conchita Wurst in Kopenhagen, vorig jaar ook door Videohouse op het scherm gebracht, zette de Oostenrijkse openbare omroep ORF aan opnieuw een beroep te doen op de knowhow van het tv bedrijf uit Vilvoorde.



Ook dit jaar wordt het weer een visueel en technisch hoogstandje, dit blijkt uit de indrukwekkende lijst van taken en middelen:

• 2 identieke High Definition televisiewagens die instaan voor een vlekkeloze opname van het event.

• Een 3de televisiewagen voor het registreren van alle dagelijkse persconferenties.

• De ontwikkeling, bouw en bemanning van een ‘TOC’ , een Technical Operating Center, het technisch zenuwcentrum vanwaar alles met iedereen in verbinding wordt gesteld.

• 30 HD camera’s

• 13 draadloze camera-systemen om flexibel over het enorme podium te bewegen. Dochteronderneming EuroLinX, de verbindingsspecialist van Videohouse, staat borg voor deze high-end transmissies.

• Een geavanceerd intercom systeem voor een feilloze communicatie tussen alle departementen (zenders, techniek…).

• Een modern glasvezelnetwerk om alle beeld en klank snel en foutloos te transporteren.

• Een 40-koppig technisch team om alles in goede banen te leiden.



Vanuit de Wiener Stadthalle verzorgt Videohouse de halve finales op dinsdag 19 mei en donderdag 21 mei én de finale-uitzending op zaterdag 23 mei.

“De uitdaging voor Videohouse is een bedrijfszekere installatie neerzetten, want met zijn gemiddeld 195 miljoen kijkers is dit evenement één van de meest bekeken tv-shows ter wereld. Voor ons team alvast: Belgium 12 points!”, aldus Guy Kreydt, CTO van Videohouse.


Bio van Conchita Wurst

Meer Over:

Conchita Wurst