.
Dani Klein van Vaya Con Dios
dinsdag 19 september 2023

Vaya Con Dios brengt nieuwe muziek uit

Het kriebelt weer...

They are back! Vaya Con Dios, met zangeres Dani Klein, is een wereldwijd gekend muzikaal monument met meer dan 10 miljoen verkochte albums en talloze internationale hits. Het is sinds 2014 geleden dat Vaya Con Dios nog een album met nieuwe muziek uitbracht, maar daar komt nu verandering in. Binnenkort brengt Vaya Con Dios een gloednieuw én fantastisch album op de markt. Het nieuwe werk betekent ook de start van een hechte, langdurige samenwerking met platenfirma CNR Records in België.

Dani Klein, Vaya Con Dios: “Ik ben erg blij en vereerd dat ik een platencontract heb getekend bij het Belgische label CNR Records. Ze waren erg enthousiast over de nieuwe nummers en hebben mij en mijn partners Thierry Plas en François Garny met vriendelijkheid en respect behandeld. Net als ik zijn het enthousiaste en hardwerkende mensen die geloven in wat ze doen. We zijn er trots op deel uit te maken van hun artiestenfamilie.”

Vooraleer iedereen het album te horen krijgt, brengt Vaya Con Dios eerst een nieuwe single uit. De song krijgt als titel ‘Shades Of Joy’ en komt uit op vrijdag 13 oktober. Het is een funky, up-tempo nummer dat Vaya Con Dions meteen weer internationaal op de kaart zal zetten.

Dani Klein, Vaya Con Dios: “Thierry, François en ik kwamen samen in Andalusië. Ze begonnen akkoorden samen te stellen en schreven er enkele arrangementen op. Ze speelden het voor me en ik nam geïmproviseerde melodieën voor ze op. We hebben de meest interessante ideeën geselecteerd en er een lied van gemaakt. Het was een vrolijk nummer dat de sfeer om ons heen weerspiegelde. Ik had de meeste teksten voor de nummers op het album al geschreven, maar ik vroeg Baï Kamara of hij het ook eens wilde proberen. Hij bedacht ‘Shades Of Joy’ en schreef het denkend aan wie ik ben en het leven dat ik heb gehad. We vonden het erg leuk en in deze tijden dachten we dat het een vleugje licht zou brengen.”

De herkenbare, fenomenale stem van Dani Klein is al jaren de kern van Vaya Con Dios, de groep die in 1985 werd opgericht door haar, Dirk Schoufs en Willy Lambregt. Die laatste, beter bekend als Willy Willy, vertrok twee jaar later om bij The Scabs te spelen. Schoufs zou in 1991, niet lang voor zijn overlijden, de band verlaten. In 2014 speelde Vaya Con Dios een slotconcert in Vorst Nationaal. Een jaar later werd Dani Klein opgenomen in De Eregalerij, een carrièreprijs van Radio2 en SABAM, en in 2023 mocht Vaya Con Dios op de MIA’s de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, een bekroning voor hun weergaloze parcours.

Bio van Dani Klein en Vaya Con Dios