.
News Image

Vanaf morgen op VIER: De Sollicitatie

VIER zoemt in op de meest intense momenten in een mensenleven.
In het nieuwe VIER-programma De Sollicitatie registreren discreet opgestelde camera’s echte sollicitatiegesprekken bij werkgevers op zoek naar de ideale werknemer. We leven mee met de kandidaten vóór, tijdens en na hun sollicitatie: van de nervositeit en de uitschuivers tot de gloriemomenten. Op het einde komen we te weten wie de nieuwe aanwinst wordt voor het bedrijf. De Sollicitatie is een herkenbaar programma met een competitief kantje, over het gesprek dat een leven kan veranderen.Aflevering 1
In de eerste aflevering gaat Cardoen op zoek naar een mobiele autoverkoper, inzetbaar in vestigingen over het hele land. Flexibiliteit en tweetaligheid zijn daarom alvast grote pluspunten. Een verkoper bij Cardoen moet niet zozeer uitblinken in kennis over auto’s, maar des te meer in mensenkennis. Voor deze job solliciteerden meerdere 50-plussers, een leeftijdsgroep die vaak wordt afgewezen op de arbeidsmarkt. Volgens kandidaat Geert moet je 1000 motivatiebrieven sturen eer je op gesprek mag komen. Maar bij Cardoen krijgt hij alvast een eerlijke kans.

Amazing Destinations zoekt een travel consultant die luxereizen kan samenstellen vanuit hun kantoor in Gent. Voor heel wat jonge, reislustige kandidaten is dit een droomjob, voor zaakvoerster Inge wordt het haar tiende werknemer. De ideale kandidaat maakt de dromen van haar veeleisende klanten waar, maar is vooral niet bang van een portie stress en bergen administratie.

De Sollicitatie - vanaf 18 april elke dinsdag om 21u40 op VIER.