.
News Image

Urbanus is jurylid in Voor de Leeuwen

De deelnemers hebben zenuwen wanneer Urbanus zijn opwachting maakt.
Eén ding hebben de acht jonge talenten in Voor de leeuwen sowieso gemeen: ze zien de eregast van deze week als een held. Dat maakt het natuurlijk extra zenuwslopend om Vlaanderens uberkomiek aan het lachen te moeten brengen. Gelukkig levert het onmetelijke oeuvre van Urbanus – van sketches en liedjes tot theatershows, films en strips- méér dan inspiratie genoeg. Om nog te zwijgen van zijn legendarische quotes en oneliners.

​Voor de leeuwen: donderdag 21 september om 20.40 uur op Eén.

En die oneliners strooit Urbanus nog altijd kwistig in het rond:

“Hij krijgt van mij een dikke tien. Allez, op 711, hé. Maar dat is al veel!”

De hits van Urbanus
Die dikke tien is voor Peters eigenzinnige versie van Gladiolen. Dries doet iets met Bakske vol met stro (of was het toch Verlangen van Clouseau?) en Ariane vindt Madammen met een Bontjas niet gemeen. Integendeel.

De acht brengen ook een originele medley van Urbanushits.

“Die hits van Get Ready blijven het toch doen”, probeert Urbanus het ultieme eerbetoon weg te lachen. 

Pieter probeert het wereldrecord polsstok te breken, indoor! Een eerbetoon aan de veertig jaar oude quickies van Urbanus die toen dagelijks na het Journaal werden uitgezonden.

De hoeden van Urbanus
Nic bewijst op eenvoudige wijze dat het typische stemgeluid van Urbanus wereldwijd werd overgenomen.

Wie Urbanus zegt, zegt ook bijzondere hoofddeksels. Anouck vraagt zich af waar ze vandaan komen?

En Lander, die maakt een verrassend portret van Tollembeek, de woonplaats van Urbanus: “En hier zien we de Tollem-beek.”

Het Laatste Avondmaal 
De Urbanus-strips schreeuwen om een theaterbewerking. Maar dat is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Zeker voor de rekwisiteur van dienst. Een bronstige potvis in een aquarium, iemand?

En hoe zou Het Laatste Avondmaal er uitzien, mocht het in deze tijden van hipsters, quinoa en sociale media plaatsvinden? Dat zochten de acht speciaal voor Urbanus uit.

Aan het einde van de show moet Urbanus één van hen belonen met zijn Zilveren Leeuw: 

“Er zijn er twee die mij omver geblazen hebben”.

Wie van hen trekt aan het langste eind? De kijker ziet het op donderdag 21 september in Voor de leeuwen om 20.40 uur op Eén.