.
News Image

Un-Butt-Plugged van Preuteleute op dvd

Vuilgebekte kleinkunst van Preuteleute nu ook op dvd.

Preuteleute ontstond in 2002 als een cabaret-duo. In 2005 kwam hun eerste album uit waarmee ze een bekend randfenomeen werden in hun thuisprovincie West-Vlaanderen. In 2006 transformeerde Preuteleute in een volwaardige muziekgroep en ze brachten het jaar erop hun tweede cd uit. Na een afwezigheid van bijna 3 jaar (waarin Zanger Sebastien Dewaele als 'Steventje' één van de hoofdrollen in de VRT-serie "Eigen Kweek" inspeelde) is Preuteleute sinds 2012 terug met een derde album en een nieuwe show.

Eind december 2013 stelden ze hun eerste avondvullende theatershow 'Un-butt-plugged' voor in het Casino-Kursaal van Oostende, en die show vereeuwigde [PIAS] Comedy voor de fans. Met deze show trekken ze in 't voorjaar van 2014 op toernee doorheen Vlaanderen.

Preuteleute laat zich vooral opmerken door hun komisch schunnige en seksueel expliciete teksten in het West-Vlaams. Naast eigen nummers herwerkt de groep vaak covers die voorzien worden van een andere tekst. Hun muziek was ook veelvuldig te horen in de VRT-serie "Eigen Kweek".

In Un-Butt-Plugged vertellen Alain en Ook Alain voor het eerst hun verhaal en nemen het publiek mee in de zoektocht naar de oorsprong van hun platte retoriek en hun op zijn minst facinerende en boeiende familiegeschiedenis.

Hun show zal u niet snel op de openbare zenders zien. Maar laat dat u niet weerhouden van deze show te genieten... op DVD, PC of uw favoriete digitale zender.

Bio van Preuteleute

Meer Over:

Preuteleute