.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 5

Jackobond doet intrede in de Top 10.


Van zes singles nemen we deze week afscheid. Helaas is dat het geval voor Lenny & De Wespen en het “Einde van de rit”, Pieter Embrechts met “Dansen in het donker”, Johan Verminnen en “Alle dromen zijn van ons”, Phil Kevin & Guy Neve met “De Mallemolen”, Sammy Baker en “Geef mij de sleutel van jouw voordeur” en tenslotte Mira met “De buren”.



Nieuw op nummer 50 vinden we Funkhauser feat. Yves Segers en “Leo”. 49 is voor Luc Caals en “Blijf vannacht bij mij”. Met zijn “Ruitenwisser” staat Johan Veugelers op 48. Yves Segers is nieuw op 38 met “Waar is mijn vleeskroket?”. “Santa Maria” was al een grote hit voor Roland Kaiser, maar dat lijkt het ook te worden voor Dennie Damaro die ermee al op 37 staat. De hoogste nieuwkomer is voor Jo Vally en “Dana” op 32.



Aan de Top 10 beginnen we met een klimmer, namelijk met Jackobond die vorige week nog 11 was met “Een eiland in groen en blauw”. Van 8 naar 9 gaat het voor Els De Schepper en “Kom uit de kast”. Ook Niels Destadsbader moet één plaats prijsgeven met “Speeltijd” op 8. Een mooie sprong is er voor “Chaos”. Bazart springt met deze single van 15 naar 7. Vanaf nummer 6 is er helemaal geen beweging en staat ieder nummer op dezelfde plaats als vorige week. Op 6 is dat Amaryllis Temmerman en “Ik mis je zo”. “Déjà vu” van Dean bevindt zich op 5. 4 is voor “Goud” van Bazart”. “Misère” van Wally blijft op 3, nadat hij vorige week zo fors klom. “Nacht” van Bazart staat stevig op 2. Van Echelpoel en “Ziet em duun” zien we nu al voor de negende week terug op nummer 1!



Zondag is de Ultratop 50 Vlaams tussen 16u en 18u te beluisteren op Radio 2.



Tekst: Nico Vanaken