.
News Image

Ultratop 50 Vlaams Week 3

Na acht weken hebben we een nieuwe nummer 1!


Vijf singles zijn we vandaag kwijtgeraakt. Liliane Saint-Pierre feat. Mandolinman vieren de 30ste verjaardag van “Soldiers of love” deze week in mineur. Yves Segers slaat na vier weken ook niet meteen een “Geweldig figuur”. Will Tura heeft “Heimwee naar huis”. Zijn live versie hield het acht weken vol in de Vlaamse Ultratop. Ook “Ik geef het niet op” van Jo Vally en Maarten Cox met “Deel van ons wij” zijn voorlopig uitgezongen.



Twee singles stonden al eens in de hitlijst en zijn nu teruggekeerd. Brihang en “Kleine dagen” is de eerste, op 48. De “Party Song” van de Ment Party Band belandt op 47. Een andere single die terug binnen is gekomen vinden we op 41 en “Het is maar een woord” voor Meuris. Nummer 40 is “Nooit naar nergens” van Yevgueni. Carnaval komt steeds dichterbij. “Ik hou van meisjes met een dikke kont” van Dynamite is zelfs de hoogste nieuwkomer op 39.



Van 11 naar 10 duiken De Kreuners en “Viktoria 2018” opnieuw de Top 10 binnen. Karen Damen zit op “Een ander spoor” en duikt van 8 naar 9. De omgekeerde beweging, van 9 naar 8 maakt Dana Winner met “Eerste liefde, mooiste liefde”. “Wachten op Margot”, het werd beloond voor Wim Soutaer. Hij springt van 10 naar 7. 7 wordt 6 voor “Tranen met tuiten” van Niels Destadsbader. “Tot je weer van me houdt” zijn de niet mis te verstane woorden van Bart Peeters op 5 en daarmee doet hij één plaatsje beter dan vorige week. Van Echelpoel stond acht weken op 1 en is nu de nummer 4. Twee plaatsen winst op 3 is er voor “Voodoo (The Subs Remix)” van Bazart. De “Hemel voor ons twee” van Stan Van Samang stoot door van 3 naar 2. Zo komt “Zoutelande” van Blöf feat. Geike Arnaert op de nummer 1 terecht!



Tekst: Nico Vanaken


Meest recente foto’s van De Kreuners, Karen Damen, Dana Winner, Wim Soutaer, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Van Echelpoel, Bazart, Stan Van Samang, Blöf en Geike Arnaert: