.
News Image

Ultiem eerbetoon aan Jan Hoet: De Zee

Catalogus en wandelgids bij dé wintertentoonstelling

In Oostende valt het culturele leven niet stil tijdens de wintermaanden, integendeel. Dat bewijst de stad Oostende met de grootschalige internationale tentoonstelling DE ZEE (23 oktober 2014 tot 19 april 2015). Curator Phillip Van den Bossche en zijn team maakten in samenwerking met een resem nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars een tentoonstelling naar de idee van én als eerbetoon aan hun intussen overleden mede-curator Jan Hoet.

Deze winterexpositie is te bezichtigen in het kunstmuseum aan zee, Mu.Zee maar spreidt haar tentakels ook uit over de stad, dankzij de aanvullende wandelroute langs verscheidene kunstwerken doorheen Oostende.

Bij een tentoonstelling van dit kaliber hoort een monumentale catalogus, met werken van Richard Tuttle, Jan Fabre, Marcel Broodthaers, Michaël Borremans en vele anderen, en met essays van Phillip Van den Bossche, Frank Maes, Hans Theys, Céline Flécheux en Melanie Deboutte. Dit naslagwerk kost 45 euro en is vanaf nu beschikbaar in elke boekhandel of online te bestellen.

De bijhorende wandelgids neemt je mee op ontdekkingstocht in Mu.Zee en op verschillende buitenlocaties in Oostende. De wandelgids kost 7 euro en is eveneens online beschikbaar of verkrijgbaar in de boekhandel.

Bio van Jan Hoet

Meer Over:

Jan Hoet