.
News Image

Tot u spreekt Jan Mulder

Een heerlijk spitse en humoristische terugblik op 70 jaar voetballeven

Dé ster van het WK 2014 in Brazilië was... Jan Mulder (nu ja, naast De Bruyne, Müller en Robben dan). Mulder was in de VRT-studio’s zijn welsprekende zelf, bijtend en badinerend. 'Fuck the System' werd Vlaanderens nieuwe voetbalslogan. Vrouwen vielen bij bosjes, of was dat voor Sonck en De Vlieger?

Dat briljante spreken over voetbal, dat doet Jan Mulder nu ook in dit boek. Journalist Frank Buyse sprak vier slopende dagen lang in gerenommeerde hotels in Amsterdam (Ambassade op de Herengracht!) en Antwerpen (Hilton op de Groenplaats!) met Jan over voetbal. Veelal gelijkgestemd, soms uitdagend, vaak ook hilarisch.

Frank goot de verhalen in hoofdstukken en een boek, Jan boog zich dan weer over zijn uitspraken en dikte aan, onder meer met een bijzonder geestig én pakkend dagboek over zijn persoonlijke ervaringen in Brussel tijdens het WK in Brazilië.

Mulder wordt straks 70 jaar, hij kijkt terug op de figuren uit België en Nederland die zijn loopbaan als voetballer en als voetbalanalist getekend hebben: van Mance Seghers tot Cruijff, van Kessler tot Wilmots en van Robben tot Lukaku.

 Die figuren zijn maar kapstokken om zijn beschouwingen te geven over spitsen en keepers, over hoe je penalty’s trapt en de overbodigheid van trainers, over de schoonheid én het verval van voetbal, over het Astridpark en België-Holland, over Youri Tielemans en de nieuwe clubmiljardairs. En hoe hij, Jan Mulder, een leven van voetbal en veel meer, wil redding brengen.

Het boek 'Tot u spreekt Jan Mulder' is vanaf nu te koop in elke boekhandel of online te bestellen via onderstaande link.

Jan Mulder en Frank Buyse signeren op de Boekenbeurs op stand 304 op 31 oktober en 1 november.

Bio van Jan Mulder

Meer Over:

Jan Mulder