.
News Image

TOPradio haalde een stunt uit

Ze zijn erin geslaagd, want politici keken geamuseerd toe.


TOPradio haalde een echte stunt uit! Woensdagnamiddag verschenen twee vrouwelijke bezoekers namens de radiozender in de toeschouwerstribune van het Vlaams parlement. De beide dames die gebodypaint waren ontblootten daar hun borsten. Op dat moment was Bruno Tobback van de sp.a aan het woord en hij schoot meteen in de lach en werd hierdoor uit zijn lood geslagen, net als andere collega's van hem trouwens. De vergadering werd even stilgelegd, terwijl deze dames werden opgepakt door de aanwezige veiligheidsagenten.



De radiozender wou protesteren tegen het feit dat ze hun FM-licentie in januari dreigen te verliezen. TOPradio viel uit de boot en behoort niet tot de vier frequentiepakketten voor netwerkradio's. Hierdoor zouden ze enkel nog kunnen uitzenden via DAB+ en niet meer op FM. Op deze manier zouden volgens de radiozender op hun website minstens 10 mensen hun baan verliezen en worden er zowat 160.000 luisteraars in de kou gezet. Circa 69.000 mensen ondertekenden reeds de petitie om TOPradio op FM te behouden.



Alle gebeurtenissen in het Vlaams parlement waren live te volgen op TOPradio en via de webcam op de site van het Vlaams parlement. Later stuurde TOPradio volgend bericht uit via de sociale media: De politiek zet ons in ons blootje, daarom nu de politiek in hun blootje en De plenaire vergadering zag net onze gebodypainte naakte dames.

Eigenlijk zat 'oude bekende' Jurgen Verstrepen achter dit initiatief. Het was meteen de vuurdoop van zijn nieuwe programma Rebelradio dat wekelijks op woensdag te beluisteren zal zijn tussen 14 en 17 uur op TOPradio.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Jurgen Verstrepen

Meer Over:

Jurgen Verstrepen