.
News Image

Top 12 gaat nieuw avontuur aan in liveshow 4

Zondag in So You Think You Can Dance.
De liveshows van So You Think You Can Dance blijven verrassen. Niet alleen kregen de dansers bezoek van Dotan in de derde show. Voortaan redden de dansers die rechtstreeks doorgaan naar de volgende liveshow één danser die ze absoluut in de wedstrijd willen houden. Vorige zondag was het resultaat van deze openlijke stemming dat Gill geen Dance For Your Life hoefde te brengen. Na de overige vijf straffe solo’s, besloot de jury uiteindelijk afscheid te nemen van Marrit en Roger.

Ook de vierde liveshow op zondag 19 april 2015 belooft er één vol verrassingen te worden. De top 12 treedt aan met een groepschoreo in de dansstijl waar de kijkers zelf online voor gekozen hebben: hiphop door choreograaf Roy Julen. Maar liefst 62% van de Vlaamse kijkers koos voor deze stijl. Bovendien brengen de twaalf dansers zes duochoreografieën, waaronder één van kersvers danskoppel Fabio en Manuella.

Hopelijk klikt het snel tussen het nieuwste koppel onder de dansers: Manuella en Fabio. Beiden zagen vorige week hun partner vertrekken, maar tijd om te treuren is er niet. Ze moeten elkaar zo snel mogelijk aanvoelen voor de moderne choreografie van Isabelle Beernaert op Total Eclipse of the Heart van Sleeping at Last. Voor de excentrieke Jorge en de zotte Morgane verliep die snelle overstap heel vlot: ze hebben elkaar duidelijk gevonden als danspartners. In de vierde show moeten ze zich bewijzen met een hiphopchoreografie op Marylin Monroe van Pharell Williams van nieuwkomers onder de choreografen Gianinni & Christina Semedo Moreira.

Julie en Malik lijken op wolkjes te lopen na de lovende jurycommentaar voor de tweede maal op rij. “Ik kan het nog altijd niet geloven. Zoveel mooie woorden van de jury, dat had ik écht niet verwacht! En nu wordt het een uitdaging om dat hoge niveau aan te houden he”, lacht Julie. In de vierde show dansen Malik en Julie een zwoele rumba van choreografen Koen Brouwers en Roemjana de Haan op Nothing Really Matters van Mr. Probz.

Ook voor Melanie en Fabian kon het geluk niet op de voorbije weken. Hun jazzchoreografie viel in de smaak bij de jury én de kijkers. Deze week brengen ze broadway van Laurent Flament op Mack The Knife van Robbie Williams. Voor Dieter en Nina wordt het dan weer een spannende week. De druk is groot omdat de jury minder lovend was over hen. Bovendien gaan ze deze keer beiden ver buiten hun comfortzone: ze dansen een hiphopchoreografie van Steeve Austin Runaway van Galantis.

“Ik ben mijn medekandidaten zo ontzettend dankbaar! Niet normaal!”, zegt Gill opgelucht. Vorige week werd ze door haar mededansers gered van een Dance For Your Life. En hoewel iedereen gek is op de solo’s van Dane, zou ook hij liever eens rechtstreeks doorgaan. Misschien lukt dat deze week wel met een choreografie modern door Ed Wubbe op Wicked Game van James Vincent McMorrow. Dane is alvast in de wolken: “Ik ben echt ontzettend blij dat ik met Ed Wubbe kan samenwerken! Wie weet blijven we met zijn choreo wel eens safe? En anders haal ik nog eens één van mijn moves boven in de DFYL om de jury te overtuigen he.”

So You Think You Can Dance, zondag 19 april om 19.55 op VTM.