.
News Image

Toon Hermans brengt postuum single uit

En daarop zingt hij samen met één van Nederlands grootste artiesten.

Sinds vorige week is "Een vriend" uit als nieuwe single van Gerard Joling. Zowel tekst als muziek zijn van Toon Hermans, boegbeeld van het Nederlandse cabaret, die in 2000 overleed. De tekst van dit lied zal ook in Vlaanderen menig poëzieliefhebber bekend voorkomen: "Je hebt iemand nodig, stil en oprecht, die als het erop aankomt, voor je bidt en voor je vecht..." Dit is één van Hermans' bekendste verzen, die in vele woningen ook als spreuk aan de muur hangt.

Toon Hermans heeft dit liedje vele jaren geleden zelf ook ingezongen, maar dankzij de modernste technieken kan het anno 2014 als fris klinkend duet met Gerard Joling aan de muziekliefhebbers worden aangeboden.

Het duet wordt erg gesmaakt door de Nederlanders. Amper één week na de release staat "Een vriend" al op nummer 33 in de Nederlandse Top 40. Aangezien zowel Joling als Hermans ook in Vlaanderen erg geliefd zijn, is de kans groot dat dit succes ook naar Vlaanderen zal overwaaien.

Naast zijn legendarische cabaretstukjes heeft Toon ook heel wat grappige en vertederende liedjes nagelaten. "Mien waar is m'n feestneus", "De tango van het blote kontje" en "Café Biljart" zijn enkele van zijn bekendste.

Bio van Toon Hermans en Gerard Joling