.
News Image

Tom Waes gaat koken

Tom en Pascal Braeckman slaan de handen in elkaar...

Tom Waes: “Zijde gij hier aan het werken nu? Bij mij wilde niet meer werken en bij Sofie komde nu wel werken? … Ik kan dat ook ze. Goeienavond dames en heren. Welkom in De keuken van Tom!”

Deze keer is het niet geluidsman Pascal Braeckman die Tom Waes volgt, maar zijn de rollen voor één keer omgekeerd. Tom Waes volgt zijn trouwe klankman naar De Keuken van Sofie, waar Pascal ook instaat voor het geluid. Vanaf maandag 30 maart 2015 roert hij samen met VTM-chef Sofie Dumont in de potten van haar keuken. Benieuwd of Sofie na creatieve geest Ish er ook in slaagt om het ruigste tv-figuur met peperkoeken hartje van Vlaanderen wat kooktips bij te brengen.

Net zoals met alle souschefs gaat Sofie de vaste thema’s per dag af. Op maandag koken ze op grootmoeders wijze, of beter gezegd ‘op grootvaders wijze’. Sofie neemt haar kookgast mee naar de keuken van zijn grootvader met een lekkere americain préparé met verse frietjes. Op dinsdag bereidt Sofie een gerecht met een ingrediënt dat Tom niet lust: het verkwikkende anijsaperitief pastis, om het woensdag weer goed te maken met zijn lievelingsgerecht: ravioli met paksoi, shiitake paddenstoelen en gehakt.

Donderdag organiseren Sofie en Tom ‘Culinaire Reizen Waes’ in de keuken en bereiden ze Toms favoriete buitenlands gerecht. Onze Vlaamse en stoere versie van Kuifje heeft een koffer vol buitenlandse verhalen van al zijn reizen, maar op culinair vlak blijft hij toch in Europa. In Griekenland at hij onlangs heerlijke kaaskroketten gevuld met een Griekse kaas op basis van schapen- en geitenmelk, die hij met plezier van Sofie leert maken. Op vrijdag ten slotte sluiten ze naar goede gewoonte af met een zoete zonde. In dit geval is dat een taartje van ananas en mascarpone geflambeerd met de lievelingsdrank van Tom: whisky. Tom mag zelf flamberen, ook al weet Sofie intussen uit ervaring dat daarbij al wel eens iets mis kan gaan…

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM OM 18.05.
Op maandag 30/03: Op Grootmoeders wijze - Americain préparé met verse frietjes.
Op dinsdag 31/03: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Mosselen met roomsausje en pastis.
Op woensdag 01/04: Lievelingsgerecht - Ravioli met paksoi, shiitake paddenstoelen en gehakt.
Op donderdag 02/04: Op reis - Griekse kaaskroketten en salade.
Op vrijdag 03/04: Zoete zonde - Taartje van ananas en mascarpone geflambeerd met whisky.

Bio van Tom Waes, Pascal Braeckman en Sofie Dumont