.
News Image

Tinne Oltmans Stip na stip nu ook te koop

Pesten is niet ok!


Om de twee jaar organiseren Ketnet en het Vlaams netwerk Kies Kleur tegen Pesten een grote campagne om pesten tegen te gaan. Deze editie van de Move tegen Pesten werd er voor het eerst “gestipt”. Al wie tegen pesten is, kon op ketnet.be een Manipest ondertekenen en vier stippen op zijn of haar hand zetten om een duidelijk signaal te geven. De actie STIP IT overtrof alle verwachtingen en toonde aan dat Vlaanderen massaal 'neen' zegt tegen pesten. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen, scholen, sportclubs, verenigingen, bedrijven, BV’s en politici toonden hun solidariteit met de actie.

Het Manipest op ketnet.be werd intussen meer dan 240.000 keer ondertekend. Meer dan 20.000 foto’s werden gepost op de website en in de Ketnet-app. Maar ook buiten Ketnet werd er gestipt: op sociale media verschenen duizenden foto's met de hashtags #stipit, #movetegenpesten, #samentegenpesten #weektegenpesten en #kieskleurtegenpesten. De clip Stip na stip van Tinne Oltmans is op een maand tijd meer dan 1,6 miljoen keer bekeken via Youtube en de Ketnet-onlinekanalen.

Het campagnelied Stip na Stip werd gebracht door Tinne Oltmans. Muziek is van de hand van Malin Johansson, Leah Muscat, Stefaan Fernande en Wouter Vander Veken en de tekst van Stefaan Fernande.