.
Tine Priem in Thuis
donderdag 28 maart 2024

Tine Priem: “Ben ik wel goed genoeg?”

Ze had het er moeilijk mee

Nu Tine Priem zwanger is van haar eerste kindje, moeten de scenaristen van ‘Thuis’ er natuurlijk ook rekening mee houden dat ze zwanger is. Maar dat is meestal snel opgelost.

“Ze waren vooral heel blij voor mij. Men vraagt aan de cast van Thuis om een zwangerschap ongeveer een half jaar op voorhand aan te kondigen, dan is er geen probleem. Ze passen het scenario aan of ze schrijven me er gewoon eventjes uit. Om een zwangerschap te verstoppen op de set, zijn er trucs genoeg. Een lange jas over je arm, of een kussentje op de juiste plek als je in een zetel gefilmd wordt. Of enkel borstshots filmen”, legt ze uit in Het Laatste Nieuws.

Zelf heeft Priem wel een gelukkige jeugd gehad en was het vooral een jeugd met veel buiten spelen. Ze heeft ook altijd een goede band gehad met haar ouders en haar broers en zussen. Toen ze ouder was ging ze naar het conservatorium om er musical te studeren.

“Ik zong al sinds mijn vijfde. Ik stond graag in de belangstelling. Ik droomde als klein meisje van een carrière als danseres in het ballet van Samson & Gert. Ik leerde piano, deed toneelschool. Ik wist dus wel dat een leven 'op de planken' iets voor mij was. Maar ik had als tiener heel veel moeite met mijn eigen 'zijn'. Ik kampte met onzekerheden en faalangst. Ik ben de gedachte 'Ben ik wel goed genoeg?' echt moeten ontgroeien. In het conservatorium was ik er na het eerste toelatingsexamen niet bij. Het tweede jaar was ik er wel door. Tijdens mijn studies ontdekte ik dat musical toch niet helemaal mijn ding was. Ik voelde: ik wil acteren."

Bio van Tine Priem

Meer Over:

Tine Priem