.
Mathias Vergels en Tina Maerevoet
vrijdag 6 januari 2023

Tina Maerevoet: “Ik heb er nog lang geniet van gehad”

Acteren, het is niet zonder risico’s

Fans van Tina Maerevoet en ‘Thuis’ zijn in diepe rouw. Hun favoriete actrice zal niet lang meer te zien zijn in de reeks te zien zijn nadat haar personage Paulien plots kwam te overlijden.

Ook voor Tina zelf was het even schrikken. Zij had graag nog wat langer meegespeeld in de reeks, maar het mocht jammer genoeg niet zijn.

“Ik vond het wel spannend om een sterscène te spelen. Er kwam ook een stuntvrouw aan te pas. En emotioneel. Voor ik op de set arriveerde, had ik al twee keer gehuild. Daarna kwamen de tranen nog twee keer. Toen Mathias Vergels als mijn tv-broer Lowie na de val tegen mij moet schreeuwen en huilen, kon ik enkel denken: ‘Tina, hou je tranen in’”, glimlacht ze in Tv Familie.

De sterfscène van Tina was op zijn minst spectaculair te noemen en vooral ook erg gruwelijk. Maar Tina moet ook toegeven dat ze er nog eventjes geniet van heeft gehad.

“De volgende dag zat mijn nek wel muurvast, omdat ik mijn val verscheidene keren had moeten overdoen. Ik heb dus nog 4 weken lang kunnen nagenieten.”